sylius voorbeeld.

Sylius: wat is het en wanneer zet je het in?

Tegenwoordig bestaat het technische landschap uit duizenden verschillende platformen waaruit je kunt kiezen. Ook als het gaat om e-commerce platformen lijken de mogelijkheden eindeloos. Elk platform heeft zijn eigen invalshoek, sterktes en zwaktes. Dit maakt het kiezen van het juiste e-commerce platform niet eenvoudig. In eerdere blogs heb ik je een aantal handvatten gegeven voor het kiezen van een platform dat bij de organisatie en binnen de beschikbare budgetten past, heb ik uitgelegd hoe we samen met onze klanten stap voor stap tot een goed onderbouwde platformkeuze komen en heb ik stilgestaan bij de verschillende ontwikkelplatformen die er zijn. In dit blog ga ik dieper in op Sylius, een high code open source e-commerce platform. Sylius is een open source e-commerce platform op basis van Symfony. Symfony is een robuust en schaalbaar PHP framework en staat bekend als het beste PHP framework met high quality code. Developers werken er dan ook graag mee. Een framework is een verzameling van herbruikbare componenten die bepaalde taken uitvoeren om de softwareontwikkeling te vergemakkelijken. Je kunt het zien als een skelet, een basis, waar je een website of webshop omheen bouwt. Sylius heeft voor e-commerce relevante componenten, zoals betaalmethoden en een winkelmandje, toegevoegd aan dit skelet.  Sylius is gratis en licentie vrij te gebruiken. Naast eigen developers kent Sylius een actieve community met onder andere developers en strategen die actief ontwikkelde functionaliteiten en componenten beschikbaar stellen voor andere gebruikers en zo mee ontwikkelen aan het platform. 

Wanneer kies je voor Sylius?

Sylius is een high code platform dat bij uitstek geschikt is voor een maatwerk e-commerce platform. Zeker als hier complexe processen achter zitten, een koppeling met andere systemen, zoals het CRM- of ERP-systeem, nodig is of bij specifieke wensen die niet in een standaard platform of plugin zitten. Denk bijvoorbeeld aan een mijn omgeving waarin je klanten orders plaatsen of een platform met duizenden producten en honderdduizenden bestellingen per maand. 

Sylius vs. Shopware of WooCommerce

Dit soort platformen op een WordPress website met WooCommerce realiseren is een stuk lastiger. Grote kans dat dit geen comfortabele oplossing is voor een webshop met duizenden producten en honderdduizenden bestellingen per maand. Bij plug-and-play platformen als WooCommerce is naast het skelet eigenlijk al heel de webshop voor je gebouwd. Je zit vast aan de beschikbare functionaliteiten en deze uitbreiden of aanpassen kost veel tijd. Je moet de bestaande code opbouw aanhouden en de functionaliteiten en code goed leren voor je aan de slag kunt. Kortom, je hebt weinig bewegingsvrijheid om de webshop naar eigen wens in te richten. Wat niet wil zeggen dat je er niets mee kunt. Een WooCommerce webshop werkt prima als je een kleinschalige webshop wilt beginnen. Hier is immers geen maatwerk voor nodig. Een ander open source e-commerce platform is Shopware. Shopware heeft meer mogelijkheden en vrijheden dan WooCommerce. Naast een grote hoeveelheid standaard e-commerce functionaliteiten, focust het platform zich op een ijzersterke klantervaring door middel van storytelling en kun je meerdere webshops onderbrengen onder één dak. Toch heeft ook Shopware een beperkt aanbod aan plugins en uitbreidingen, waardoor maatwerk maar beperkt mogelijk is.  Je kunt dus beter voor Sylius kiezen als je de user interface van a tot z naar eigen wens wilt inrichten, data uit meerdere bronnen wilt koppelen, het platform aan een klantportaal wilt koppelen of andere specifieke wensen hebt die niet standaard in WooCommerce, Shopware of een ander platform zitten. Voorbeeld Sylius e-commercepaltform Timesavers, ontwikkeld door Netvlies.Voor Timesavers heeft Netvlies een B2B e-commerceplatform in Sylius ontwikkeld.

Netvlies is premium partner van Sylius

Netvlies is premium partner van Sylius. Onze developers zijn officially trained door de ontwikkelaars, kennen het product goed, weten wat wel en niet mogelijk is, weten hoe je Sylius het beste kunt inzetten en vinden het een prettig pakket voor maatwerk e-commerce platformen. We hebben goed contact met de ontwikkelaars. En hebben als partner toegang tot een speciaal support platform en delen ervaringen en wensen van onszelf én onze klanten met het ontwikkelteam van Sylius. Inmiddels hebben we een tiental klanten, waaronder Libra, Terberg en Timesavers, met Sylius voorzien van een uniek, robuust en schaalbaar maatwerk e-commerce platform.

Benieuwd of Sylius geschikt is voor jouw e-commerce vraagstuk?

We nemen je graag mee in de mogelijkheden van Sylius, helpen je met het maken van een goed onderbouwde platformkeuze en denken mee over de inzet hiervan. Neem vrijblijvend contact op via tomas@netvlies.net of 076 – 5302525 en ik help je op weg.