De directeuren van Netvlies voor het kantoorpand

We brengen al 25 jaar onze opdrachtgevers in koppositie

Vandaag op de dag af 25 jaar geleden schreven Jos, Jeroen en ik ons - op 16-jarige leeftijd - in bij de Kamer van Koophandel. Wat begon als jongste bedrijf van Nederland dat experimenteel digitale diensten verleende - vrijwel niemand had al een internetverbinding of mobiele telefoon - is uitgegroeid tot het gerenommeerd digitale bureau Netvlies.

Waar we begonnen in een pioniersmarkt waarin internet nog vooral een belofte was, zit het nu overal in verweven. De digitale markt is de afgelopen kwarteeuw veel breder en complexer geworden en het is ons altijd goed gelukt hierin voorop te blijven lopen. Anno 2022 leveren we toonaangevende dienstverlening gebaseerd op een vernieuwende manier van organiseren en samenwerken

Nieuwsartikel over jonge oprichters van Netvlies

Koploper

In de begintijd van Netvlies bouwden we vooral bestaande brochures om naar statische websites. Door de enorme groei in opdrachten werden de eerste medewerkers al snel aangenomen. Jos en Jeroen verlieten Netvlies in de loop der jaren en het directieteam werd aangevuld met Tomas van den Nieuwendijk (sinds 2006) en Philip Lomans (sinds 2010). 

We waren in 2010 één van de eerste bureaus die Scrum omarmden en in 2012 één van de eerste bedrijven in Nederland die geheel zelforganiserend ging werken, zonder managers dus. We schaften alle managementlagen af en kijken nu vooral naar het talent van onze collega’s. We geven mensen veel vertrouwen en vrijheid. Zo zijn bijvoorbeeld de vakantiedagen onbeperkt. We geloven niet in micromanagement, maar weten dat als iemand doet wat hij leuk vindt en waar hij goed in is, het resultaat als vanzelf volgt. Zelfstandigheid is daarbij essentieel.

Digitale transformaties

Netvlies is niet alleen koploper als ondernemer of werkgever, maar ook op technologisch gebied. We bouwen tegenwoordig uiteraard niet meer alleen websites, maar houden ons bezig met de digitale transformatie van een bedrijf. Dat heeft veel meer impact. Voor ons, maar zeker voor de opdrachtgever. 

Inmiddels kan ik met trots zeggen dat we zijn uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende en innovatieve bedrijven in Nederland op het gebied van end-to-end digitale oplossingen. We sleepten daarvoor meerdere awards in de wacht, zowel voor onze manier van werken als onze klantcases en hun resultaten. Deze maand nog drie Drupal Splash Awards, waaronder die voor overall beste inzending, en afgelopen juni twee gouden Dutch Interactive Awards, waaronder die voor de beste Digitale Transformatie case.

Toekomst

We hebben de afgelopen 25 jaar een gezonde groei doorgemaakt, zonder onze eigenheid en sterke organisatiecultuur te verliezen. Want in onze innovatieve organisatie willen de medewerkers zich blijven ontwikkelen, zodat we ook in de toekomst onze opdrachtgevers in koppositie kunnen brengen. De ideale uitgangspositie om voorsprong te nemen in hun markt.

Vorig jaar sloot Netvlies zich aan bij 4NG. Door de bundeling van krachten van Netvlies en de acht zusterbureaus kunnen we onze klanten compleet ontzorgen en beter servicen dan ooit tevoren. Samen met onze 350 collega’s (binnen het Conclusion ecosysteem waarvan 4NG deel uitmaakt zelfs 2600!) zijn we hard op weg om het beste full service digitale bureau van Nederland te worden. 

Het was groot nieuws; de jongste directeuren van Nederland.

Bekijk hier de reportage die RTL 5 maakte over het bijzondere bedrijf dat Netvlies in 1997 al was. Drie 16-jarige ondernemers met een bedrijf in het voor de meeste mensen nog onbekende medium internet.  

Jubileumjaar

Vandaag start ons jubileumjaar waarin veel staat te gebeuren voor onze collega’s en belangrijkste relaties. Met een glimlach en vol trots blikken we terug. Vertrouwensvol, nieuwsgierig en energiek kijken we naar de toekomst. Op naar het volgende jubileum!

Netvlies
Creëert voorsprong. Al 25 jaar