Nienke van Poppel aan het werk bij Netvlies

Van een meeloopstage vol groei, vrijheid en verantwoordelijkheid naar young professional

Tijdens mijn studie Communicatie en Multimedia Design liep ik een half jaar stage bij Netvlies. Een stage waarin ik veel geleerd heb en ben gegroeid als developer én persoon. Na het afronden van mijn master ben ik als Frontend Developer bij Netvlies aan de slag gegaan. In dit blog deel ik mijn ervaringen als stagiaire en young professional en leg ik uit waarom ik na mijn studie ben teruggekeerd.

Tijdens het stagegesprek werd duidelijk dat ik de kans zou krijgen om veel te leren. Van mijn stagebegeleider en Frontender Jelmer zou ik veel inhoudelijke begeleiding krijgen. Veel meer dan bij een groot bureau waar je vanaf dag 1 op het hoogste niveau moet meedraaien. 

Dat bleek helemaal te kloppen. Toen ik begon bij Netvlies was ik technisch nog niet heel sterk. Ik leerde pas coderen op het hbo en had weinig ervaring met Frontend werk in het bedrijfsleven. Jelmer nam de tijd om alles op een begrijpelijke manier uit te leggen. Ik kreeg steeds meer vrijheid en verantwoordelijkheid, omdat ze zagen dat ik graag wilde, en na wat hulp, ook steeds meer kon. Ik werd tijdens projecten een volwaardig lid van het Scrumteam en was eerder een volwaardige nieuwe collega dan een stagiaire. Ik heb onder andere aan projecten voor WOLF Rijbewijsshop, NautaDutilh, Van Tilburg-Bastianen Groep en Mustad Hoofcare gewerkt. Tijdens het project voor WOLF Rijbewijsshop heb ik meegewerkt aan een app in React.js. Dit was de eerste keer dat ik met deze JavaScript library werkte. Gedurende dit project heb ik veel geleerd over React.js en het gebruik van componenten en API’s.

Contact met klanten

Bij de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik kreeg, hoorde ook zelf contact opnemen met klanten. Bij Netvlies worden alle projecten gescrumd. Samenwerking is hierbij belangrijk en daarom is de klant een of meerdere dagen per week op kantoor. Ik had nog nooit ‘gescrumd’, maar ben inmiddels fan. Ik vind het ideaal dat je eerst gaat kijken wat je echt nodig hebt om je website te laten werken en dat je dat dan ook als eerste gaat bouwen. Rechtstreeks contact met klanten vond ik aan het begin een beetje spannend. Ik ben toch een stagiaire, waarom zou de klant naar mij luisteren? Gelukkig zagen klanten dit helemaal niet zo en heb ik veel kunnen leren over omgaan met klanten.

Zelf je stageopdracht bepalen

Mijn stageopdracht lag nog niet vast. Met Jelmer besprak ik wat ik graag wilde leren en besloot ik het dashboard in de binnenkomsthal uit te breiden. Bij binnenkomst kunnen klanten Netvlies beter leren kennen. Op het dashboard vinden ze informatie over Netvlies (verjaardagen, evenementen, social media berichten etcetera), reisinformatie en het weer. Dashboard stageopdracht stagiaire Nienke

Het dashboard waar ik tijdens mijn stage aan heb gewerkt.

Mijn stageopdracht was extra leerzaam, omdat ik ook de kans kreeg backend en design werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor heb ik de basis van PHP en Sketch geleerd en kreeg ik de kans om nog meer te leren over het development werk in het bedrijfsleven.

Stage zonder managers

Bij Netvlies werken geen managers. Dit betekent niet dat je als stagiaire aan je lot wordt overgelaten. Je krijgt wél veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je deelt je eigen werkweek in en werkt mee aan de projecten van je begeleider, maar mag ook je eigen werkzaamheden bepalen. Hierdoor kun je veel leren over inhoudelijke werkzaamheden, plannen en organiseren en jezelf. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je met deze vrijheid om kan gaan.  Door deze vrijheid ben ik enorm gegroeid tijdens mijn stage. Mijn technische kennis is niet alleen een stuk groter geworden, ik heb ook geleerd hoe ik met klanten om moet gaan en dat ik gewoon moet zeggen wat ik denk en vind en mij niet moet laten tegenhouden door de hiërarchie van een bedrijf. Ook ben ik tafelvoetbal kampioen geworden! Een moment dat ik niet snel zal vergeten ;-)

Mijn meewerkstage is zo goed bevallen dat ik na het afstuderen ben teruggekeerd. Werken zonder managers en de bijbehorende vrijheid en verantwoordelijkheid vind ik heel chill en miste ik bij andere werkgevers. Ook de werksfeer, van donderdagmiddag borrels bij Dok19 tot de gezelligheid en grappen van collega’s, is fijn. Netvlies is bovendien een goede leeromgeving voor mijn inhoudelijke en professionele ontwikkeling.

Nienke van Poppel, Frontend Developer | Netvlies

Elke werkweek is anders

Na mijn meewerkstage heb ik bij een aantal andere bedrijven gewerkt waar de vrijheden en verantwoordelijkheden er anders uitzagen dan bij Netvlies. Nu ik weer terug ben bij Netvlies merk ik meteen hoe fijn de bedrijfscultuur van Netvlies is. Of je nu junior of senior bent: bij Netvlies is iedereen gelijk. Je krijgt als young professional niet alleen direct veel verantwoordelijkheden, maar er wordt ook naar je geluisterd. Je hebt meer inspraak binnen projecten, meer vrijheid om zelf te kiezen met welke projecten je aan het werk gaat en het werk is divers, van websites, ecommerce platformen tot webapplicaties. Elke werkweek is anders. Je werkt niet continu aan hetzelfde project. 

Fijne leeromgeving voor young professionals

Regelmatig raad ik vrienden of oud-studiegenoten aan om te solliciteren bij Netvlies. Ik vind Netvlies een fijne leeromgeving voor young professionals, waar je een hele mooie groei kan doormaken en in korte tijd veel kan leren.  De focus ligt op talentontwikkeling en mensen in hun kracht zetten. Je geeft zelf richting aan je rol en functie. Dat is heel anders dan bij andere bedrijven, waar de focus vaak vooral op vakinhoudelijke ontwikkeling ligt. Met een talentcoach kijk je wat je talenten zijn, hoe deze in de organisatie passen en hoe je deze optimaal kan benutten en verder kan ontwikkelen.  Speciale onboarding sessies helpen je om een nog beter beeld te krijgen van de bedrijfscultuur, wat jouw rol is, hoe je in de organisatie past en hoe je je talenten optimaal kan benutten. Die inzichten kun je vervolgens gebruiken om je jaarplan op te stellen, waarin je vastlegt wat je komend jaar wil bereiken. Denk hierbij aan vakinhoudelijke ontwikkeling, de persoonlijke ontwikkeling die je als professional wilt doormaken, je ambities en jouw bijdrage aan de organisatie.

Netvlies is een hele fijne leeromgeving voor young professionals waar je in korte tijd een hele mooie groei kan doormaken. De focus ligt niet alleen op vakinhoudelijke ontwikkeling, maar ook op talent en mensen in hun kracht zetten.

Nienke van Poppel, Frontend Developer | Netvlies

Uiteraard is er ook voldoende ruimte en begeleiding voor vakinhoudelijke ontwikkeling. Er is altijd een (senior) Frontender beschikbaar om mee te sparren en technische vragen te beantwoorden. Regelmatig worden kennisdelingssessies georganiseerd en er zijn veel mogelijkheden om trainingen en cursussen te volgen en kennisevents te bezoeken. 

Kom stage lopen bij Netvlies

Ik zou iedereen aanraden om stage te lopen of te komen werken bij Netvlies. Wees dan vooral niet bang om om hulp te vragen, zodat je echt kan groeien en veel kan leren. Oh, en oefen alvast je tafelvoetbal skills! Wie weet word jij de nieuwe tafelvoetbal kampioen. Enthousiast? Solliciteer direct online.