Developer Dwayne aan het werk.

Developer Dwayne aan het woord: zo is het om te werken in een zelfsturende organisatie

Netvlies is een platte organisatie, zonder managers. Dat betekent: jezelf inschrijven op projecten, je persoonlijke doelen bepalen en je eigen jaarplan maken. Er is ruimte voor diversiteit, eigenheid, ondernemerschap en zelfontplooiing. Je hebt zelf de regie om je eigen pad vorm te geven. In deze serie laten we enkele medewerkers aan het woord over wat onze zelfsturende organisatie voor hen betekent. In dit blog vertelt Backend Developer Dwayne over zijn ervaringen bij Netvlies.

Mijn naam is Dwayne en ik ben PHP Developer. Bij Netvlies krijg ik de kans om aan toffe projecten voor leuke klanten, zoals Fit For Free, te werken. Ik vind het gaaf om te zien hoe (funnel) optimalisaties die we doorvoeren zorgen voor een verkoopboost. Naast dat we een mooi product opleveren, voegt ons werk ook echt iets toe voor onze klanten.

Verschil met andere bureaus

Er is echt een wezenlijk verschil tussen Netvlies en andere bureaus. Als developer geef je zelf richting aan je werkzaamheden en heb je totale controle over je planning. Er wordt je niks opgelegd: je kiest zelf aan welke projecten je werkt en hoe je je werkdagen indeelt. Het maakt niet uit wanneer je werkt, als je werk maar af is en je je uren hebt gemaakt. We werken op basis van vertrouwen. Dit zorgt voor andere beweegredenen dan wanneer iets door een manager wordt opgelegd. Het zorgt voor intrinsieke motivatie in plaats van ‘doen omdat het moet’. Het is mooi om te zien dat iedereen binnen Netvlies deze intrinsieke motivatie heeft. Hierdoor is er niet één iemand die de kar trekt, maar duwen we hem allemaal en gaan we twee keer zo hard vooruit.

Als developer heb je bij Netvlies totale controle over je planning en geef je zelf richting aan je werkzaamheden.

Werk waar je écht enthousiast van wordt

Bovendien krijg je de vrijheid om werkzaamheden op te pakken waar je ook echt enthousiast van wordt. Je kunt werkzaamheden sturen richting je eigen interesses en hoeft niet te blijven doen waarvoor je hier binnenkwam, waardoor je je bijvoorbeeld kunt verdiepen in klantcontact, begeleiding van stagiaires of zelfs kunt overstappen van development naar DevOps. Interesses kunnen veranderen en bij Netvlies is er alle ruimte om daarop in te spelen. Zelf kwam ik Netvlies binnen in de rol van service coördinator, een rol die op dat moment nodig was en die ik graag vervulde. Ik hield mij voornamelijk bezig met coachen, aansturen en samenwerken. Mijn passie voor programmeren bleef en het begon steeds meer te kriebelen om hier weer mee aan de slag te gaan. Al snel nadat ik dit had uitgesproken, kreeg ik de kans om te gaan programmeren. Ik vind het leuk om nu in een totaal ander teamverband samen te werken en te focussen op mijn eigen (vakinhoudelijke) ontwikkeling.

Hechte club

Bij Netvlies hebben we een hechte club, waarin iedereen gelijk is. Of je nu junior of senior bent, we nemen elkaar serieus en zijn direct en open naar elkaar. Wat ook opvallend is, is de ondernemersmentaliteit die elke ‘Netvlieser’ heeft. We zien en creëren kansen, gaan hier vol enthousiasme mee aan de slag en krijgen hier ook alle vrijheid voor.

Bij Netvlies hebben we een gezellig team, waarin iedereen gelijk is.

Ben je na het lezen van Dwayne’s verhaal nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten over werken bij Netvlies? Op onze werken bij pagina vind je meer informatie, waaronder video’s, over werken bij Netvlies.