Het zoekmachine optimalisatie (SEO) team van Netvlies aan het overleggen.

Tasha over haar traineeship: Netvlies is voor mij de ideale innovatieve werkomgeving

Van Trainee naar SEO consultant

Leerzame periode met veel groeimogelijkheden

Tijdens haar studie International Tourism Management maakte Tasha voor het eerst kennis met Zoekmachine Optimalisatie (SEO). Online marketing, en in het bijzonder SEO, spraken haar erg aan. Gedurende haar studie was, naast een specialisatie in e-tourism, niet veel ruimte om meer kennis over online marketing op te doen. Daarom koos Tasha na haar studie voor een SEO traineeship van zeven maanden bij Netvlies. Met resultaat: direct na haar traineeship groeide ze door naar junior SEO Consultant. In dit blog deelt ze haar ervaringen.

Het team van Netvlies overlegt.

Experimenteren met een kattenblog 

Na een korte zoektocht - natuurlijk via Google ;-) - kwam ik de vacature voor SEO Trainee bij Netvlies tegen. De vacature sprak mij erg aan, omdat de focus van het traineeship primair op Zoekmachine Optimalisatie lag en ik mij graag in één online marketing discipline wilde specialiseren. Kort na mijn sollicitatie kreeg ik een leuke en persoonlijke reactie van SEO Consultant Thomas. Hij ging direct in op mijn motivatie en CV. Namelijk de katten blogwebsite die ik opzette toen ik samen met mijn vriend 2 kittens adopteerde. Ik ben de website begonnen, omdat ik zelf weinig informatie kon vinden over het adopteren en opvoeden van kittens. Daarnaast was het een leuke manier om te experimenteren met het opzetten van een SEO-friendly website. 

Thomas vond dit interessant en was benieuwd naar de resultaten. Daar hebben we het uiteraard over gehad tijdens het eerste sollicitatiegesprek. Ik was overigens zo enthousiast over dit gesprek dat ik direct nadat ik de deur uitstapte mijn vriend opbelde. 

Na meerdere gesprekken met verschillende mensen uit het marketingteam was ik helemaal om: ik wilde bij Netvlies werken! De goede, relaxte en informele sfeer tijdens de gesprekken had ik nog niet eerder bij andere bedrijven ervaren. Ook vond ik het heel fijn en uniek dat de medewerker centraal staat in de organisatie. Het werken zonder managers sprak mij eveneens enorm aan: hoe gaaf is het dat je zelf je traineeship mag vormgeven. Netvlies hanteert geen vast draaiboek of stappenplan voor traineeships. Het traineeship werd echt opgezet op basis van mijn talenten, ambities en leerdoelen. 

Iedereen staat voor je klaar

Als SEO Trainee maakte ik onderdeel uit van de marketing-cel. Met dit team helpen we klanten om hun online doelen te bereiken met behulp van (onder andere) een resultaatgerichte strategie, kanaal-overstijgende campagnes en strakke monitoring. Vanaf dag één was ik een volwaardig teamlid. Ik werd op dezelfde manier behandeld en gewaardeerd als een medior collega die al een paar jaar bij Netvlies werkt. Ondanks dat Thomas mijn buddy was, werd ik eigenlijk door iedereen binnen het team begeleid. Iedereen stond ervoor open om mij te helpen en vragen te beantwoorden. Ook mocht ik met verschillende projecten en disciplines meekijken. Dat was super leerzaam! 

Wat je rol of functieniveau ook is: bij Netvlies wordt iedereen gelijk behandeld. Vanaf dag één word je gezien als volwaardig teamlid en krijg je de vrijheid en het vertrouwen dat hierbij hoort.

Direct aan de slag met opdrachten voor klanten

Op mijn eerste werkdag lag een uitgebreide to-do list op mij te wachten, vol cursussen en artikelen en zelfs al de eerste opdrachten voor klanten. De eerste weken stonden dan ook in het teken van zelfstudie en het zoekwoordonderzoek. Hoe ik dit aan pakte en wanneer ik ermee aan de slag ging, mocht ik helemaal zelf weten. Als Trainee ben je, net als een medior collega die hier al jaren werkt, verantwoordelijk voor je eigen planning. Je plant zelf je werkzaamheden in en bepaalt dus zelf, na overleg met je collega’s, wanneer je aan een project werkt. 

De weken daarna stonden onder andere in het teken van linkbuilding. Ik mocht direct aan de slag voor klanten en heb geholpen met het standaardiseren van linkbuilding werkzaamheden. Bijvoorbeeld door het opzetten van een linkbuilding database. Dit vond ik wel een beetje spannend. Ik was nog niet bekend met alle werkzaamheden, de werkwijzen en de rolverdeling binnen Netvlies. Extra leuk dat ik van het team het vertrouwen kreeg om de lead te nemen in het opzetten van de linkbuilding database.

Meer vertrouwen in klantcontact

De tweede helft van mijn traineeship stond in het teken van klantcontact. In het begin vond ik het lastig om de balans te vinden tussen het beleefd aanspreken van de klant en het duidelijk en daadkrachtig communiceren van mijn mening en advies. Thomas daagde mij uit om vooral aan de slag te gaan en het gewoon te doen. Door veel in gesprek te gaan met klanten en adviezen op te stellen leer je immers het meest. 

Bovendien kreeg ik door het maken van vlieguren nog meer vertrouwen in mijn eigen kunnen. En dat maakte het communiceren naar de klant weer makkelijker. Verder heb ik van Content Marketeer Ileen veel begeleiding gehad bij het opstellen van duidelijke mails naar en communiceren met de klant.

Andere disciplines leren kennen

Om andere disciplines en onderdelen van online marketing beter te leren kennen, heb ik verschillende collega’s ondersteund en meegekeken met verschillende projecten. Zo heb ik Ileen geholpen met het opstellen van wireframes voor een nieuwe werken bij website. Erg leuk om ‘mijn’ werk daarna terug te zien op de live website! 

Ik vond het heel interessant om meer over Zoekmachine Adverteren (SEA) en Content Marketing te leren. Dit gaf mij bovendien meer inzicht in de samenhang tussen de verschillende facetten van online marketing en hoe deze met elkaar samenwerken. Vooral Content Marketing vond ik interessant, omdat content een belangrijke pijler van SEO is. 

Als tester meedraaien met Scrumprojecten

De laatste helft van mijn traineeship stond in het teken van de SEO pijler techniek. Dit gaat onder andere over de laadsnelheid van een pagina, de manier waarop afbeeldingen worden geupload en geladen en hoe gebruiksvriendelijk een website is. Dit maakte mij nieuwsgierig naar development. Hoe wordt een website gebouwd? Wat maakt de ene functionaliteit complexer dan de andere? Hoe voert een developer SEO technische eisen en optimalisaties door? Hoe werken de verschillende Content Management Systemen? Waarom kies je bij de ene website voor WordPress en bij de andere website voor Drupal? 

Toen Tester Fréderic aangaf dat hij extra ondersteuning kon gebruiken, besloot ik een website project mee te draaien als tester. Voor mij was dit een mooie kans om meer over website development te leren en de rest van de organisatie beter te leren kennen. Dit beviel zo goed bij het Scrumteam, de klant en mijzelf dat ik tijdens en na mijn traineeship meerdere projecten heb meegedraaid als Tester. 

Soms was het lastig om mijn testwerkzaamheden te combineren met maandelijkse SEO werkzaamheden voor de vaste klanten van de marketing-cel. Je bent afhankelijk van wanneer een developer het te testen werk oplevert. Ik moest hier dus even mijn weg in vinden, maar ik vond het ontzettend leuk om in teamverband en volgens de Scrum-methodiek aan projecten te werken. Ik begrijp nu een stuk beter hoe SEO techniek werkt en wat een developer nodig heeft om een functionaliteit te kunnen bouwen.

De ideale innovatieve werkomgeving

Ik kijk met trots terug op mijn traineeship. In een paar maanden heb ik heel veel geleerd en mijn plek in de organisatie gevonden. Het voelt goed om in zo’n innovatieve werkomgeving als Netvlies te werken. Ik leer heel veel van de kennis, ervaring en initiatieven van collega’s. Daarnaast heb ik veel geleerd over hoe ik als persoon in elkaar zit, wat mijn talenten en valkuilen zijn. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik soms stress van anderen overneem, doordat ik mij iets te goed kan inleven in en meeleef met de situatie van iemand anders. 

Ook nu ik ben doorgegroeid naar junior SEO Consultant wil ik blijven groeien en leren. Zo ga ik mij de komende tijd verdiepen in conversie optimalisatie, A/B-testen en Voice Search.

Netvlies is voor mij de ideale innovatieve werkomgeving. Ik kan letterlijk van iedereen in de organisatie iets leren. Collega’s inspireren mij dagelijks met nieuwe ideeën of door het delen van hun kennis en ervaring. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en zie nog heel veel kansen om mezelf verder te ontwikkelen, vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak. 

Ook een traineeship volgen bij Netvlies?

Ik kan een traineeship bij Netvlies zeer aanbevelen. De vrijheid en verantwoordelijk die je bij Netvlies krijgt, moet wel bij je passen. Er is geen vast draaiboek of stappenplan voor een traineeship. Bovendien wordt ook - of juist - van jou verwacht dat je meedenkt en suggesties doet. Wat wil jij leren? Met welk project of vakgebied wil je meekijken? Ook als Trainee ben je verantwoordelijk voor je eigen carrièrepad. Dat moet bij je passen, maar als je de kennis die Netvlies je biedt benut, kun je een hele mooie ontwikkeling doormaken!

Bekijk de mogelijkheden voor een traineeship in jouw vakgebied of lees meer over werken bij Netvlies.