4NG

Netvlies sluit aan bij bedrijvengroep 4NG en bouwt voorsprong verder uit

Het afgelopen jaar hebben we als directie van Netvlies zorgvuldig gezocht naar een partner met wie we onze bedrijfsambities versneld kunnen waarmaken. Een collega onderneming waarmee we samen ‘het beste fullservice digitale bureau van Nederland’ kunnen worden, gestoeld op ondernemerschap en bundeling van complementaire krachten. Goed nieuws! We hebben de juiste partner gevonden: 4NG.

4NG

Van goed naar veel beter

Jazeker, we hebben het dusverre uitgesproken goed gedaan voor een bureau van onze omvang - dat was zelfs in het afgelopen coronajaar het geval. Jawel, Netvlies levert minstens dezelfde kwaliteit als grotere spelers in de markt, we winnen dan ook geregeld pitches van deze bureaus. Absoluut, het lukt Netvlies goed om interessante klanten en kundige collega's aan zich te binden. Maar... we zien nog veel meer kansen en hebben de ambitie om onze pijlers strategie, technologie en marketing uit te breiden en te versterken.

Daar komt bij: Netvlies heeft nog niet de landelijke naamsbekendheid opgebouwd die je nodig hebt om voor iedere pitch te worden uitgenodigd of ‘top of mind’ te zijn bij (aankomend) digitaal talent. En we zien de markt in rap tempo consolideren en de krachten in het speelveld veranderen. We willen dan ook voorkomen dat de steeds groter wordende bureaus ons straks het nakijken geven in het waarmaken van onze ambities. Of erger nog: dat we worden opgeslokt. Daarom hebben we strategisch voorgesorteerd op zowel duurzame bedrijfscontinuïteit als behoud van onze eigen identiteit.
 

Hét moment om krachten te bundelen

Het juiste moment is aangebroken om ons aan te sluiten bij een groep die goed bij ons past. Door de krachtenbundeling van Netvlies en 4NG versterken we elkaars expertise, zodat we onze klanten meer complete oplossingen voor complexe vraagstukken kunnen bieden. We zullen ze nóg breder ontzorgen en beter servicen dan ooit tevoren. Door de schaalvergroting kunnen we bovendien meer investeren in het versterken van onze naamsbekendheid onder de meest interessante prospects en de beste specialisten. We komen daarmee bij meer bedrijven en organisaties op de radar. Het is een uitgelezen kans om vanuit deze 'one stop shop' propositie voor méér klanten aan de slag te gaan. We bieden deze klanten vanuit de 4NG Groep nog meer comfort en kansen om voorsprong te nemen in de markt. Voor bestaande klanten van Netvlies betekent deze stap dat we nog beter in staat zijn om als partner een volwaardige end-to-end oplossing te bieden.

Huidige markt

Huidige speelveld en ontwikkelingen

Netvlies deed tot nu toe goed mee als middelgroot digital agency. Tegelijkertijd zijn er veel grote overnames gaande. Grote bureaus worden steeds groter in deze consoliderende markt. Het speelveld verandert daarmee snel. We wilden voorkomen dat de steeds groter wordende bureaus ons straks het nakijken geven in het waarmaken van onze ambities. Of erger nog: dat we worden opgeslokt.

De bedrijven die deel uitmaken van 4NG

Bedrijf

Aanbod

Tooling /expertise (selectie)

4Net Interactive

Design & development 

Episerver, Optimizely, Sitecore, Ucommerce, Umbraco

Arlanet

Development & DevOps

Episerver, Ucommerce, Umbraco

Brainbrothers

Detacheren van digitale experts & teams

.NET, Angular, AWS, Native iOS, Symfony, Vue, Zend

Netvlies

Strategie, technologie en marketing

Digitale marketing, Digitale strategie, Drupal, Sylius, Symfony, WordPress

Nextfields

Strategy & performance

Content, performance

PossibilIT

CRM & subscriptions 

Dynamics, Hubspot, Salesforce

Zo gaan we het doen

Gewenste toekomst

We hebben strategisch voorgesorteerd op zowel duurzame bedrijfscontinuïteit als behoud van onze eigen identiteit en zijn op zoek gegaan naar een partij waarmee we samen een vuist kunnen maken. Het samengaan met 4NG betekent dat we nu ook op schaal meedoen in de top 5 en samen de ambitie waar kunnen maken om het beste fullservice digitale bureau van Nederland te worden. 

Netvlies behoudt eigen identiteit, cultuur en koers

We hadden natuurlijk onze voorwaarden... Een cruciale vraag luidde: als we onderdeel worden van een groter geheel, hoe behouden we dan onze, op innovatie geënte organisatiecultuur? We wilden niet opgaan in één grote organisatie waarin we onze identiteit zouden verliezen. We wilden onze eigen koers kunnen blijven varen. Netvlies zal dan ook - ook na toetreding tot 4NG - Netvlies blijven, aangevuld met een vijftal innovatieve bureaus binnen de groep. Ook inhoudelijk zijn we zeer kritisch geweest in de selectie van de juiste partner. We opteerden uitsluitend voor het beste totaalplaatje. Het werd dus 4NG. Met als resultaat dat de expertise en diensten van de groep complementair zijn aan die van ons.

Sfeer

De evidente voordelen van de krachtenbundeling met 4NG

Het samengaan met 4NG betekent dat we nu ook op schaal meedoen in de top 5. Het genereert interessante nieuwe kansen en uitdagingen voor alle mensen bij Netvlies en we profiteren ook van de voordelen van de overall bedrijfsvoering op gebieden als recruitment en sales. Brainbrothers, de detacheringstak van 4NG met ruim 200 freelance specialisten, kan Netvlies bovendien helpen om pieken en dalen in de werkdruk op te vangen. Komen wij als strategisch partner van onze klanten vraagstukken tegen waarvoor we zelf geen specialisten in huis hebben, dan kunnen we putten uit de rijke gemeenschappelijke bron van kennis en ervaring die 4NG heet.
 

Eenzelfde bedrijfscultuur, de juiste klik, gedeelde ondernemingszin

De aangename bedrijfscultuur van 4NG waarin ‘informeel en professioneel’ broederlijk samengaan, sluit nauw aan bij die van ons. We ervaren een goede chemie met de andere ondernemers binnen de 4NG Groep. Dat is van cruciaal belang, omdat we nog járen samen door willen en dus actief betrokken zullen blijven. De directieleden van Netvlies participeren dan ook verder in 4NG via een substantiële herinvestering. Zo brengt 4NG de beste digitale specialisten bij elkaar in één grote familie, een familie waarin ondernemerschap centraal staat. We blaken allen van de ondernemingszin.

De toetreding van Netvlies betekent voor 4NG de grootste overname die het ooit heeft gedaan. De 200 experts die na de krachtenbundeling bij 4NG op de loonlijst staan, worden er naar verwachting binnen een paar jaar 500. De geografische ligging van Netvlies is mooi meegenomen, want de vestigingen van 4NG liggen nu evenwichtig verspreid over heel Nederland. ‘We groeien niet om het groeien’, zegt 4NG’s CEO Michiel Kroeks, ‘maar omdat we het beste fullservice digitale bureau van Nederland willen zijn. Zodat we al onze klanten, voornamelijk grotere MKB-bedrijven, kunnen bedienen op werkelijk álle facetten van de digitale customer journey. Daarom ook investeren we fors in het vinden van de beste specialisten.’

Directie van alle bedrijven

Voorsprong vergroten

In januari jongstleden heeft Netvlies zich geherpositioneerd op basis van een nieuwe merkpropositie en deze vertaald in de payoff: Neem voorsprong. Netvlies. Díe belofte richting de markt noodzaakte onszelf meer dan ooit om vooruit te denken en de digitale business opportunities van de toekomst te onderzoeken. Met de toetreding van Netvlies tot 4NG zijn onze klanten nóg beter in staat om voorsprong te pakken. ‘Bepakt’ met meer uitgebreide en verder reikende expertise gaan we een toenemend aantal klanten helpen om samen niet één, niet twee, maar het liefst drie stappen vooruit te zetten. Zodat ook zij voorsprong nemen en kunnen uitbouwen.