Marketing collega's aan het overleggen.

Kelly over haar eerste maanden bij Netvlies

Van afstudeerder tot content marketeer

Bier drinken met collega's? Bij Netvlies kan het!

Kelly is in januari 2022 aan de slag gegaan als junior Content Marketeer bij Netvlies. Ze was meteen heel enthousiast over haar functie maar vooral ook over Netvlies. Vandaag deelt ze wat haar de eerste maanden is opgevallen bij Netvlies.

Uitzicht vanuit Netvlies kantoor op de gracht en het centrum van Breda

Een baan vinden als starter

Als starter is het lastig om te weten wat er wel en niet bij je past binnen de professionele wereld. Ik heb altijd een hoop dromen en ideeën gehad, maar een exacte vertaling naar een  functie zag ik daar zelf niet bij. Een half jaar na het afronden van mijn studie ben ik bij Netvlies terecht gekomen. En wat bevalt het hier goed! 

De functie van content marketeer was het eerste wat mij aansprak. Toen ik tijdens mijn sollicitaties ook meer over Netvlies te weten kwam was ik helemaal verkocht. Een organisatie zonder managers, open cultuur én samen bier drinken? Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Ondertussen werk ik al 3 maanden bij Netvlies en ik kan zeggen dat het hier toch echt zo is.

Open cultuur

Wat meteen opvalt bij Netvlies is de open cultuur. Bij Netvlies doen ze niet aan ‘strak in pak’ maar eerder aan ‘comfy look in spijkerbroek’; je kan lekker als jezelf naar kantoor komen. Hierdoor was de overgang van studeren naar werken ook minder groot. 

Ik had nooit veel nagedacht over het werken zonder managers, maar in de praktijk bij Netvlies zie ik er echt het voordeel van. Iedereen wordt als gelijkwaardig gezien waardoor ik mij als starter ook meteen op mijn plek voelde. Ik word niet gezien als iemand die alles nog moet leren, maar eerder als een persoon met talenten die zo goed mogelijk ingezet kunnen worden. Ervaring en opleiding zijn ook belangrijk, maar wie jij bent als mens staat voorop. Alles binnen de organisatie draait om mensen, de lunch wordt verzorgd, er is een Talent Coach en je mag zelf je planning bepalen. 

De focus op jou als persoon zorgt voor een hele fijne werksfeer. Je bent geen nummer in een organisatie, maar eerder een waardevolle toevoeging. Hier komt ook de organisatiestructuur van Netvlies in naar boven. Het werken zonder managers betekent dat het bedrijf een zelfsturende organisatie is. Eigenlijk bestaan we uit een groep individuen die elk hun eigen specialiteiten hebben. We zetten onze talenten in op projecten en werken samen om de beste resultaten te behalen. Ben je ergens minder goed in, dan laat je dat aan je collega’s over. Bij Netvlies focus je juist op je talenten.

Vrijheid vanaf week 1

Ik ben nog nieuw binnen het vakgebied van marketing. Toch krijg ik dit gevoel bij Netvlies totaal niet. Ik kreeg vanaf week 1 opdrachten om zelfstandig op te pakken en dat lukte! Doordat ik de ruimte kreeg om zelfstandig met taken aan de slag te gaan heb ik mijzelf hier ook heel snel in kunnen ontwikkelen. Er was vertrouwen vanuit mijn collega’s waardoor mijn vertrouwen in mijn werkzaamheden ook versterkte.

Daarnaast is er ook alle vrijheid om dingen te doen die jij leuk vindt. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in social media. Vanaf mijn eerste week kon ik hier ook meteen voor Netvlies mee aan de slag. Na 2 maanden mocht ik zelfs al compleet de leiding hierin nemen. Ik word vrijgelaten in mijn ideeën en kan zo met verschillende soorten content experimenteren. 

Ondertussen heb ik al een hoop posts gemaakt. Het is leuk om te zien dat deze door de collega’s, maar ook door mensen van buitenaf goed ontvangen worden. We hebben zelfs een TikTok account voor Netvlies opgezet. De eerste video had binnen een dag al 1300 views, heel leuk om meteen zo’n resultaat te krijgen!

 

 

Doordat ik de ruimte kreeg om zelfstandig met taken aan de slag te gaan heb ik mijzelf hier ook heel snel in kunnen ontwikkelen.

Kelly Nieuwenhuis, Content Marketeer

360 graden feedback

Bij Netvlies wordt er ook veel waarde gehecht aan feedback. Netvlies is een zelfsturende en dynamische organisatie, hierbij is persoonlijke ontwikkeling een belangrijke factor. Dit wordt gestimuleerd door middel van zogenoemde 360 graden feedback. Deze feedback vraag je op bij 10 collega’s. De beoordelingen komen dus niet vanuit een manager, maar van de collega’s met wie je direct samenwerkt. Hier komt ook de onderlinge gelijkwaardigheid in terug. We werken met zijn allen naar één doel toe. 

Het doel van de feedback is dat jij je als persoon blijft ontwikkelen. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk vlak. Als dynamische organisatie is het van belang dat de mensen ook niet stil blijven staan. De ontwikkeling is belangrijk om met z’n allen te blijven groeien en er dan ook als organisatie beter uit te komen. Zo heeft Netvlies zich ook kunnen ontwikkelen tot de organisatie die het vandaag de dag is. 

Zelf merk ik ook al de voordelen van het geven van feedback op deze manier. De collega’s zijn allemaal erg gedreven in het geven van feedback waardoor deze ook altijd op een constructieve manier wordt gegeven. Daarnaast wordt er ook voldoende aandacht besteed aan de positieve punten. Als je ergens goed mee bezig bent wordt dit ook zeker benoemd. Die positiviteit helpt ook om gemotiveerd te blijven. 

Blik op de toekomst

Na een kleine 3 maanden kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik volledig op mijn plek zit bij Netvlies. Naast het feit dat ik mijn werk als content marketeer heel leuk vind, word ik er ook nog steeds enthousiast van om elke dag het kantoorpand binnen te lopen. Het monumentale pand waar Netvlies zich in bevindt is op zich al een parel om te zien. 

Daarnaast is geen dag hetzelfde op kantoor. Er zijn altijd verschillende collega’s op kantoor wat voor een leuke afwisseling zorgt. Klanten komen ook vaak langs op kantoor waardoor er regelmatig nieuwe gezichten langskomen. Als je even weg wil bij je scherm loop je zo de stad in voor een frisse neus. Heb je trek? Dan vind je in de kantine genoeg snacks om je wensen mee te vervullen. Heb je donderdag rond 16:00u je werk afgerond? Dan steek je de brug over om lekker een biertje te drinken bij Dok 19 met je collega’s. Kortom, ik zie alleen maar voordelen aan het werken bij Netvlies en ik heb heel veel zin in de toekomst!

Wil jij ook werken bij Netvlies? Bekijk dan onze openstaande vacatures