4. Comprimeer afbeeldingen
Afbeeldingen zijn vaak de grootste killing factor van snelheid. Websites met veel zware content, zoals afbeeldingen, krijgen meestal een erg lage performance score vanuit Google. Dit komt bijna altijd doordat de afbeeldingen niet zijn geoptimaliseerd. Om te voorkomen dat de afbeeldingen de snelheid slecht beïnvloeden heb ik twee tips voor je:
- Vorm de afbeeldingen om naar een nieuw, performance vriendelijk format, zoals WebP. Dit format wordt tegenwoordig ondersteund door bijna alle browsers. Daarnaast biedt WordPress zelfs verschillende mogelijkheden om de afbeeldingen bij het uploaden om te vormen.
- Comprimeer grote afbeeldingen. Grote afbeeldingen hebben veel tijd nodig om te laden. Door ze te comprimeren verbeter je de snelheid van de website. WordPress comprimeert afbeeldingen tot zekere hoogte wanneer dit nodig is.
5. Voeg alt text toe bij afbeeldingen
Geef de afbeeldingen op je website altijd een alternatieve text (alt text), dit is heel makkelijk te doen bij WordPress. WordPress biedt bij het uploaden van je afbeeldingen de optie om simpel een alt tekst en een aanvullende beschrijving bij je afbeelding te plaatsen. Door de afbeelding een goede omschrijving te geven krijgt Google een beter beeld van de inhoud van jouw website. Daarnaast geef je slechtziende mensen een kans om de afbeeldingen te begrijpen; voorleestools kunnen de alt tekst voorlezen.
6. Redirect oude URL
Indien je een url aanpast is het belangrijk om te controleren of deze geredirect wordt naar de nieuwe url. Dit kan snel worden vergeten, maar dan is de kans groot dat je de opgebouwde vindbaarheid van de pagina kwijtraakt en daarmee ook een hoop verkeer misloopt. De redirect is simpel te controleren door de oude url in te typen en te kijken of deze doorverwijst naar de correcte nieuwe pagina. WordPress biedt standaard de optie om een oude url te redirecten naar de nieuwe zodra deze veranderd wordt. Mocht je erachter komen dat de oude url niet wordt geredirect, kan je altijd achteraf via het CMS van WordPress handmatig een redirect invoeren. Hier heb je helaas wel een plugin voor nodig.
Is jouw WordPress website SEO-proof?
Gratis gevonden worden in zoekmachines is erg belangrijk en beperkt je afhankelijkheid van advertenties. Met de bovenstaande tips maak je jouw WordPress website beter vindbaar. Daarnaast helpt Netvlies organisaties op het gebied van SEO door samen gericht te werken naar betere vindbaarheid in Google via content, linkbuilding en techniek. Wil je weten hoe wij jou op SEO gebied kunnen helpen? Neem nu contact op via [email protected].