frontenders samenwerken

Waarom je als (frontend) developer bij Netvlies zou moeten willen werken

Als (front-end) developer bevind je jezelf in een luxe positie. Vacatures voor jouw functie schieten als paddenstoelen uit de grond en omdat er al een tekort aan specialisten is, wordt dit probleem dus steeds groter. Je zult vast merken dat recruiters steeds vaker direct contact met je proberen op te nemen via LinkedIn en andere social media. De brutale bellen zelfs naar je werkgever met een creatieve smoes om rechtstreeks naar je doorgeschakeld te worden. Wanneer je een cv op Monsterboard plaatst, wordt het binnen een mum van tijd een dagtaak om alle headhunters en recruiters te woord te staan of te beantwoorden. Je bent gewild. En waar veel mensen worstelen om goede sollicitaties de deur uit te kunnen doen om überhaupt een baan te vinden, is er een goede kans dat jij als frontender nog nooit een motivatiebrief in je leven hebt hoeven schrijven…

De situatie is nu eenmaal zoals deze is: goede ontwikkelaars zoeken niet actief naar een eventuele nieuwe baan en zijn daar misschien zelfs een beetje lui in geworden. Daarom schrijf ik dit stuk ook niet zomaar. Ook wij hebben regelmatig een vacature uitstaan voor front-end developers of stagiaires die we graag willen toevoegen aan ons team.

Maar waarom zou jij nu bij ons moeten willen werken? Wel, met de volgende redenen (waarvan ik echt denk dat deze niet bij elk bedrijf vanzelfsprekend zijn) ga ik jou proberen te overtuigen mij toch een bericht te sturen of onze vacatures te bekijken.

Wij zijn gevestigd in het bourgondische hart van Breda

Met uitzicht op de haven en terrassen in de zomer. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer. En dicht bij het (stap)centrum, waar we dan ook regelmatig een biertje gaan drinken.

Singel BredaOns uitzicht vanaf de eerste verdieping

Elke dag een verzorgde lunch

Dus niet elke avond of ochtend meer haasten om boterhammetjes te smeren, waarna je ze op kantoor helemaal alleen aan je bureau naar binnen zit te werken... Maar gewoon lekker gezellig met je collega’s aan tafel in de kantine.

We hebben een tafelvoetbaltafel, dartbord en Xbox

Potje? Jotje! Tafelvoetbal is bij ons topsport en wordt door veel collega’s regelmatig gedaan gedurende de dag. Een 10-0 nederlaag betekent kruipen. En genade wordt niet snel getoond, vooral niet wanneer je bepaalde directieleden op de knietjes door de kantine kunt laten gaan... Wanneer je geen zin hebt om een spelletje tafelvoetbal te spelen, kun je in de pauze of op de momentjes dat je er even behoefte aan hebt ook een potje darten of de Xbox aanzetten.

Gezellige collega’s

Bijna elke donderdag gaat er wel een clubje collega’s de stad in om een biertje te doen. Daarnaast gaan we regelmatig met een aantal collega’s voetballen, soms doen we een avondje NAC en als er evenementen in de stad aan de gang zijn, zijn we er ook altijd als de kippen bij. Bovenal grijpen we elk moment aan om gezellig te borrelen. Netvlies is een hecht team en we vinden het echt oprecht leuk om tijd met elkaar door te brengen.

Netvlies uitje

Je bepaalt je eigen werktijden

Hier ben ik zelf misschien wel het beste voorbeeld van. Wanneer ik geen afspraken heb in de ochtend vind ik het fijn om tussen 10 en 11 uur op kantoor te komen. Dit betekent wel dat ik in de avond wat later doorwerk of dat ik, wanneer mijn vriendin avond- of weekenddiensten heeft (ze werkt in het ziekenhuis), ook nog even een paar uurtjes maak. Het kan ook zijn dat je de ene week 20 uur maakt en de 2 weken er na 50 uur. Wanneer je afspraken en opdrachten er niet onder lijden, kan dit allemaal prima.

Zelfstandigheid, geen managers

Je vraagt je misschien af wat mijn leidinggevende ervan vindt dat ik bijna elke dag na 10 uur binnen kom wandelen. Dat is heel simpel, die heb ik niet! Netvlies is een hele platte organisatie waar je eigenlijk als zzp’er je opdrachten oppakt. Met de voordelen dat je al dat vervelende papierwerk niet hoeft te doen, niet je eigen klantenbestand vanaf nul hoeft op te bouwen en toch altijd op je collega’s kunt terugvallen. Natuurlijk heb je hier wel een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel voor nodig, maar als je daar goed mee om gaat, geeft het je een enorme vrijheid binnen je werkzaamheden. Lees meer over hoe werken zonder managers werkt in Philip's blog.

Je beheert je eigen planning en kiest je eigen projecten

Onze business developers halen opdrachten binnen die zij daarna voor ons developers beschikbaar stellen om op in te schrijven. Wanneer een aantal mensen zich inschrijft op een project, kijkt de business developer welke mensen de beste match zijn bij het project. Deze personen kunnen dan de opdracht in hun planning zetten en zo wordt het projectteam gevormd. Op deze manier doe je de projecten die je zelf leuk vindt en krijgt de klant het beste team voor de klus.

Vakanties worden altijd goedgekeurd

Aangezien je zelf je planning beheert en er geen managers zijn, bepaal je dus ook zelf wanneer je vakantie hebt!

We hebben een open device lab

Oké, misschien een beetje té open. De afgelopen maanden is er twee keer ingebroken en is alles van waarde weggehaald, maar we zijn hard bezig om weer een waardig testlab met de benodigde mobiele toestellen en tablets weg te zetten waar wijzelf en anderen gratis gebruik van kunnen maken. Open Device Lab

De crime scene nadat er voor de tweede keer in korte tijd telefoons uit ons device lab waren gestolen

Werken aan verschillende typen opdrachten

Er zijn verschillende pijlers binnen Netvlies: digitale transformatie, websites, webapplicaties, intranetten, e-commerce en online marketing. Binnen elk van deze pijlers zijn verschillende oplossingen toe te passen zodat er een breed spectrum aan typen projecten bestaat, waardoor werk voor jou als frontender nooit saai hoeft te worden. Project- of productontwikkeling, opdrachten waar je helemaal los kan gaan op animatie of juist projecten waar je een gedegen JavaScript architectuur mag wegzetten: alles komt in een zekere mate voorbij.

Ruimte om te werken met de nieuwste technieken

Niemand beperkt jou in het inzetten van nieuwe technieken. Wanneer je iets wilt uitproberen binnen een opdracht, helemaal prima! Zorg alleen dat het project er niet onder lijdt. Wanneer je 300% meer uren verbrandt en je drie weken later dan gepland iets oplevert, wordt dat door teamgenoten en klanten niet echt gewaardeerd.

Ruimte voor eigen ideeën

Wanneer jij een geweldig idee hebt of nieuwe kansen ziet en je kunt collega’s overtuigen van jouw toffe plannen, dan is de kans groot dat er budget vrijgemaakt wordt en kunnen er zelfs teamgenoten aansluiten om jouw ideeën te gaan realiseren. Om een voorbeeld te noemen: een tijdje terug was een collega een beetje aan het hobbyen met de WhatsApp API en liet hij zijn tussentijdse resultaat aan een van onze business developers zien. Deze was meteen erg enthousiast en ze kwamen tot de conclusie dat deze toepassing ideaal zou kunnen worden ingezet voor een bepaalde klant van Netvlies, die ook vrij snel om was. Hierna werd het team opgeschaald, is het idee verder uitgewerkt en kon het product een tijdje later worden opgeleverd.

Meer hierover kun je lezen in het blog over Elventis van mijn collega Martijn.

Werken voor mooie klanten

Onze business developers zijn lekker bezig geweest, want persoonlijk heb ik afgelopen jaar al voor een reeks mooie klanten als Lamb Weston / Meijer, Saint-Gobain, Handyman, Fit-For-Free, SportCity, Chassé Theater, Nijntje en Alphabet mogen werken. Wat naar mijn idee best een mooi lijstje is. Natuurlijk heeft Netvlies meer mooie klanten. En aangezien we groeien, komen er ook dit jaar en de komende jaren vast nog een hoop mooie namen bij.

Wanneer je nieuwsgierig bent naar hoe we 2015 als bedrijf hebben beleefd en welke opdrachten voorbij zijn gekomen, dan kun je hieronder onze terugblik bekijken.

We Scrummen

Nu weet ik dat veel partijen dit over zichzelf zeggen. Vaak heet het dan intern Scrum, maar kan het eigenlijk het beste omschreven worden als Chaos Driven Development met misschien toch elke dag een stand-up voor de vorm. Maar als ik zeg dat wij Scrummen, dan meen ik dat echt. Klanten zitten tijdens de sprints vaak bij ons op kantoor en krijgen een eigen werkplek om de samenwerking en communicatie te bevorderen, wat ik persoonlijk erg prettig vind. Niet overtuigd? Lees dan een van de onderstaande blogs over Scrum die mijn collega’s hebben geschreven. Of, beter nog: woon gewoon een keer ons Scrum webinar of kennissessie bij.

Waarom je als klant een werkplek bij ons op kantoor krijgt

Zo maak je met scrum van jouw projecten wel een succes

De 5 meest gestelde vragen over scrum

Je hebt een personal coach

Bij Netvlies maak je je eigen jaarplan. Samen met jouw coach bespreek je en houd je jouw persoonlijke functioneren, doelstellingen en groeimogelijkheden in de gaten. Jouw coach kan iemand van de directie zijn, maar bijvoorbeeld ook iemand die inhoudelijk of in gedrag meer ervaren is dan jij. Wanneer je moeite hebt met - of je wilt gewoon groeien binnen - bepaalde aspecten van je werkzaamheden, dan kan hij of zij je daarbij helpen en adviseren.

Persoonlijke sessies met Stijn

In sommige gevallen kan het advies van de personal coach zijn dat je 1-op-1 sessies met Stijn gaat hebben. Stijn is gespecialiseerd in sociale psychologie en faciliterend leiderschap en kan je onder andere helpen met het verbeteren van je zelfbeeld en het aanscherpen van je communicatieve vaardigheden. Daarnaast verzorgt hij regelmatig trainingen, bijvoorbeeld over samenwerken in teamverband. Hierdoor kun je jezelf verbeteren als professional en groeien als persoon.

Coaching sessie

Een van de groepssessies met Stijn op ons dakterras

Klantcontacttrainingen Pieterman

De manier van werken binnen Netvlies zorgt ervoor dat je als programmeur veel contact hebt met klanten. Dit is iets wat lastig kan zijn, vooral omdat dit voor ons developers niet altijd even natuurlijk aanvoelt. De trainingen van Pieterman zorgen ervoor dat je over projecten, planningen of uren wat zelfverzekerder en met goed resultaat kunt communiceren. Dit gaat soms via een groepstraining, maar meestal via een training die je zelf aanvraagt. Heb jij ambities op het gebied van communicatie, klanttevredenheid of sales, dan kan Pieterman je hierbij helpen. Dit is handig omdat jij als developer later ook aanspreekpunt kunt worden voor klanten, maar ook voor als je dat toffe idee dat je intern verkocht probeert te krijgen.

Elke vrijdag is er een masseur

Als developer beweeg je niet veel en zit je bijna de hele dag op je kont. Dat kan verschillende fysieke problemen opleveren, zoals RSI. En eerlijk is eerlijk, we zijn ook niet allemaal even sportief. Dus om problemen te voorkomen en omdat het gewoon fijn is, kun je jezelf elke vrijdag laten masseren door Jason die dan bij ons op kantoor aanwezig is.

Conferentiebudget per persoon

Elke developer heeft een ruim budget per jaar om te spenderen aan conferenties. Of je nu naar de Webby Awards gaat (inclusief vliegticket) of een aantal evenementen dichter bij huis kiest: als het event werkgerelateerd is en de totale kosten vallen binnen je budget, dan kun jij er heen!

Conferentie bijwonen

Frontend team tijdens Fronteers 2015 in Amsterdam

Een prima salaris

Netvlies heeft een open salarishuis: aan hand van je niveau (junior, medior, senior) weet iedereen ongeveer wel van elkaar wat ze verdienen. Mocht jij bij Netvlies aan de slag gaan, dan wordt ook bij jou gekeken naar kennis en gedrag om te bepalen wat jij bij ons zou kunnen gaan verdienen. Om een idee te geven: voor een senior frontender ligt de range tussen 3.090 en 5.000 euro.

Elk jaar kans op een goede salarisverhoging

Zoals hierboven geschreven, word je aan de hand van je niveau ingeschaald op een bepaald salaris. Wanneer je een niveau omhoog gaat (doordat je collega’s jou op verschillende punten hoog vinden scoren en je de groeidoelstellingen uit je jaarplan hebt gehaald) kun je dus ook in salaris lekker groeien. Wanneer je jezelf snel ontwikkelt kun je bovendien in korte tijd ook vaker in niveau groeien. Senioriteit binnen Netvlies staat namelijk niet gelijk aan ervaring in jaren die je hebt als frontend developer, maar wordt meer bepaald op de volwassenheid in de manier waarop jij je werk oppakt.

Verder kun je per jaar ook enkele honderden euro’s in salaris groeien door de doelstellingen die je met je coach hebt afgesproken te overtreffen. Doe je het goed, dan word je dus beloond.

Een leuk en divers frontend team waar jij onderdeel van wordt

Ook niet onbelangrijk om te weten: je staat er niet alleen voor als je voor Netvlies kiest. Op dit moment bestaat het gevarieerde frontend team uit zes personen waaronder een aantal jonge honden en natuurlijk gasten die al wat langer meedraaien, waaronder ikzelf.

We hebben regelmatig interne sessies in de agenda staan waarin we kennis delen en elkaar enthousiast maken voor nieuwe technieken. Ook hosten we eenmaal per jaar een HTML5 meetup en een Fronteers event, die altijd goed bezocht worden. Fronteers meetup

Fronteers meetup bij Netvlies  in december 2015 

Enthousiast geworden?

Stuur mij een berichtje en je cv (motivatie is niet nodig, mag wel) via deze pagina over front-end developer bij Netvlies. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Mocht je geen frontend developer zijn maar lijkt Netvlies je toch een hele mooie werkgever, neem dan een kijkje op ons vacatureoverzicht. We hebben namelijk meerdere vacatures open staan.