Mijn eerste maand bij Netvlies: Michel, front-end developer

Goed nieuws: onze collega Michel is door zijn proeftijd heen gekomen! Niet dat we anders hadden verwacht. Michel is 1 oktober bij Netvlies begonnen als Medior Front-end developer en brengt veel kennis en ervaring met zich mee. Een mooi moment om hem te vragen hoe hij zijn eerste maand bij Netvlies ervaren heeft.

Wie ben je?

Ik ben Michel Hoogenboom, 28 jaar oud, geboren en getogen in Nieuw-Vossemeer. Ik heb een leuke vriendin, Linda, en ben sinds april vorig jaar woonachtig hier in het gezellige Breda.

Wat is je achtergrond?

Ik ben mijn carrière begonnen in Roosendaal bij een klein webbureau waar ik als grafische stagiair binnenkwam en na mijn studie ben blijven plakken. Hier ben ik erachter gekomen dat mijn kwaliteiten toch meer op het technische gebied lagen. Langzaamaan ben ik toen de transitie gaan maken van vormgever naar frontender. Hierna ben ik bij een van de grotere online marketing bureaus in Brabant gaan werken, waar ik me met name bezighield met campagnes en Facebook apps (bijvoorbeeld voor Vodafone en de Staatsloterij). Hier was ik naast development veel bezig met conversieoptimalisatie: er voor zorgen dat met kleine optimalisaties en door intensief te testen de resultaten van een campagne steeds wat beter worden. Daarna heb ik gewerkt bij een bedrijf dat hotelsoftware ontwikkelt, waar ik de lead had in de ontwikkeling van hun client side applicatie.

Hoe ben je bij Netvlies terecht gekomen?

Ik had Netvlies al een tijdje op de radar als bedrijf waar ik graag zou willen werken. Ik wist dat jullie waren verkozen tot Slimste Bedrijf Van Nederland en dat jullie een bedrijfsmodel hebben waar je veel vrijheid krijgt als developer. Daarnaast had Netvlies een goede naam in mijn omgeving en woon ik in het centrum van Breda, op 3 minuten loopafstand.

Hoe is je eerste maand bevallen?

Erg goed. De vrijheid die je krijgt vind ik geweldig.Netvlies is een platte organisatie waar je intensief samenwerkt met je collega’s en de klanten. De onderlinge sfeer is erg goed en er zijn geen kliekjes of eilandjes.

Wat me meteen opviel is dat er altijd wel een aantal klanten bij Netvlies zitten mee te werken aan hun project. Als je deel uitmaakt van een projectteam kan je dus vaak sparren met de klant en je collega’s en er wordt verwacht dat je vanuit je expertise meedenkt over het optimale resultaat. Deze intensieve manier van samenwerken zorgt voor grote betrokkenheid bij het product en de klant. Je snapt beter waarvoor je het doet en het werkt voor mij veel motiverender dan dat je –zoals je ook vaak ziet in ons vak– als developer een ontwerp en briefing krijgt waar je zelf niet meer over mee mag denken.

Wat ik daarnaast erg prettig vind is dat je bij Netvlies je eigen planning beheert. Als jij in het weekend doorwerkt en vervolgens een dagje vrij neemt zal niemand daar iets van zeggen. Ook word je niet op projecten ingepland, maar kan je je inschrijven op een project op basis van je affiniteit met een projecttype of klant. Hierdoor ben je veel bezig met het type projecten dat je zelf het leukste vindt.

Wat valt er tegen tot nu toe?

Aan het beheren van mijn eigen planning moest ik ook wel even wennen. Ik was in het begin iets te enthousiast door mezelf 8 uur per dag op projecten in te plannen. Als een project dan iets uitloopt is of je wil even iets uittesten, een blog lezen of een potje tafelvoetballen, dan moet je die uren later weer inhalen. Dat heb ik vanaf deze maand beter geregeld.

Aan wat voor projecten besteed jij het liefste 75% van je tijd?

Ik vind de wat complexere projecten het leukste. Daarnaast vind ik e-commerce ontzettend interessant. Vanuit mijn expertise in front-end development én mijn kennis over conversieoptimalisatie ben ik in staat om hiermee direct bij te dragen aan het resultaat van een webshop. Als je dat –meetbaar– voor elkaar krijgt geeft dat elke keer weer een kick.

Waar heb je tot nu toe aan gewerkt bij Netvlies?

Het meest heb ik gewerkt aan een responsive corporate website voor een internationaal logistiek bedrijf, die binnenkort gelanceerd wordt. Daarnaast heb ik gewerkt aan een project voor de Gemeente Breda en diverse doorontwikkelingen voor twee e-commerce klanten van Netvlies; Scapino.nl en de pas gelanceerde webshop Doc&Booff.

Wat zijn jouw ambities?

Als ik hier een tijdje meegedraaid heb, zou ik het leuk vinden binnen het projectteam de rol van Scrum Master te vervullen. Ook wil ik op termijn graag doorgroeien naar het Senior rolniveau binnen het rolmodel van Netvlies. Daar ben ik nu met de People Manager een groeiplan voor aan het opstellen.