NautaDutilh Applicatie

Hoe Netvlies NautaDutilh helpt webapplicaties in te zetten om cliënten te adviseren

Met ruim 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is NautaDutilh een van de grootste internationale advocatenkantoren in de Benelux. In 2015 begon de samenwerking tussen Netvlies en NautaDutilh met de realisatie van het social intranet Spot. Inmiddels helpt Netvlies NautaDutilh met de ontwikkeling van diverse webapplicaties en websites. De webapplicaties worden intern en voor het adviseren van cliënten ingezet. Hiermee loopt NautaDutilh voorop ten aanzien van andere advocatenkantoren. Hoe we dat samen aanpakken lees je hier.

NautaDutilh beschikt over een innovatief applicatielandschap om, gebruikmakend van relevante data, cliënten te adviseren. Zo worden de webapplicaties Market Practice Tracker en Track Record Shop gebruikt om op basis van een grote hoeveelheid data keuzes in juridische trajecten te maken. Met de Dawn Raid App kunnen cliënten zien wat zij moeten doen bij een controle of inval van diverse overheidsinstanties.   "Dawn Raid App op verschillende apparaten"Als online business partner ontwikkelde Netvlies deze webapplicaties samen met NautaDutilh volgens de projectmethodiek Scrum. Door intensief samen te werken, combineren we domeinkennis en leveren we in korte tijd een werkend product op dat continu wordt doorontwikkeld.

Vanaf Amsterdam is het misschien ver reizen naar Breda, maar bij Netvlies op kantoor aanwezig zijn heeft echt toegevoegde waarde. Je weet wat er speelt binnen het project en bouwt een band op met het team. De samenwerking verliep dan ook erg goed. Daarnaast heb je dankzij de Scrum-methode in korte tijd een product dat live kan. Het eindresultaat is ook nog eens precies zoals we voor ogen hadden en daar zijn we enorm blij mee!

Niels Hagelstein, Senior Associate | NautaDutilh

Informatie slim combineren Bij NautaDutilh gaat veel informatie rond, zowel binnen als buiten het kantoor. Door tools en technieken aan elkaar te koppelen, kunnen we deze informatie slim combineren. De inzichten hieruit worden wederom gebruikt om cliënten te adviseren. Daarnaast levert dit een behoorlijke tijdsbesparing op. Zo is de Track Record Shop gekoppeld aan het zaaksysteem en is het social intranet Spot gekoppeld aan het Document Management Systeem (DMS) voor rechtstreekse toegang tot belangrijke documenten. Voor de corporate en career website, beiden gebouwd op het Drupal 8 platform, is onder andere een koppeling met interne systemen belangrijk. Hierdoor wordt het vacature-overzicht dagelijks automatisch bijgewerkt en komen sollicitaties direct in het Applicant Tracking System Connexys (ATS) terecht. Daarnaast wordt de medewerkerspagina van de corporate website automatisch geupdate bij in- of uitdiensttreding. Zo is de informatie altijd up-to-date, zonder dat hier iemand dagelijks mee bezig hoeft te zijn in het CMS. Focus op Security Je zou er misschien niet direct aan denken, maar de advocatuur wordt na de overheid en banken het meest aangevallen door hackers. Een advocatenkantoor werkt natuurlijk met gevoelige informatie die extreem goed beveiligd moet worden. Dit geldt zowel voor de interne systemen als voor alle online oplossingen. NautaDutilh stelt hieraan de allerhoogste eisen en kiest daarom ook bewust voor Netvlies als partner voor onder ander realisatie, hosting, monitoring en security audits. Wij zorgen ervoor dat alle websites en applicaties van de laatste updates voorzien blijven. Zo kunnen we de allerhoogste performance en beschikbaarheid waarborgen.

Veel respect voor onze leverancier Netvlies. De gestructureerdheid en snelheid waarmee ze security updates installeren is een voorbeeld voor veel anderen. Dit is next-level patch en vulnerability management.

Dennis Langhorst, Corporate Information Security Officer | NautaDutilh

Goede samenwerking is essentieel om succesvol meerdere (innovatie) projecten te realiseren. Daarom werken we met vaste contactpersonen, zoals ICT Consultant Harry. Naast dat hij, in de rol van Product Owner, intensief bij Scrum projecten betrokken is, zorgt hij voor overzicht in alle projecten, ontwikkelingen en stakeholders en hun wensen. Dit stelt ons in staat om op het juiste moment de juiste stakeholders te betrekken en (doorontwikkelings)wensen te prioriteren.

Netvlies werkt erg pragmatisch, helder en open. Aanwezig zijn op kantoor werkt voor mij heel goed. Je wordt echt onderdeel van het team en leert de collega’s en de cultuur goed kennen. We hebben samen hele mooie stappen gezet en ik kijk ernaar uit om de samenwerking zo voort te zetten.

Harry Otse, ICT Consultant | NautaDutilh

Met innovatieve applicaties en het slim combineren van informatie, tilt NautaDutilh de manier waarop cliënten worden geadviseerd naar een hoger niveau. Waarbij security geen seconde uit het oog wordt verloren. We zijn erg trots op onze bijdrage aan de innovaties van NautaDutilh en erg enthousiast over de projecten die nog gaan komen.