Sfeerbeeld business innovatie sessie bij Netvlies op kantoor

Business Innovatie

De organisatie ervaart de gevolgen van recente marktverschuivingen. Jij bent verantwoordelijk voor innovatie. Waar begin je? Creëer samen met de consultants van Netvlies kansrijke business proposities.

Innoveren met impact versterkt je concurrentiepositie

Het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten die concurrentievoordeel opleveren, is complex. Hoe kom je tot nieuwe ideeën? Hoe kun je die valideren? Netvlies helpt jouw organisatie met nieuwe business innovaties. In hoog tempo vertalen we inzichten naar werkbare prototypes om aannames te valideren en - op basis daarvan - nieuwe oplossingen te bedenken die waarde creëren voor de organisatie en eindgebruikers.

Netvlies’ partners veroveren voorsprong met innovatie

Wij geloven in een nieuwe vorm van strategie consultancy, zonder eindeloze spreadsheets en te gelikte powerpoints. In co-creatie en door 'design thinking' ontdekken, ontwerpen en analyseren we razendsnel nieuwe business proposities met impact.

Met onze unieke business innovatie strategie geef je de concurrentie het nakijken

Voorsprong nemen door business innovatie is een kwestie van dingen écht anders aanpakken. Visies definiëren, snel de levensvatbaarheid van nieuwe ideeën toetsen en doorlopend investeren in veelbelovende concepten. Dat leidt tot impactvolle innovatie. Met onze consultants krijg jij grip op het toekomstige speelveld van jouw organisatie. Samen identificeren we marktkansen, valideren we aannames, geven we vorm aan business proposities en bouwen we stapsgewijs een innovatieportfolio op.

 1. Explore

  Door workshops te houden en kwantitatief en kwalitatief onderzoek ontdekken we nieuwe marktkansen voor jouw organisatie.

 2. Define

  Waar overlappen trends, organisatiedoelen, klantwensen en knelpunten elkaar? Als team definiëren we een duidelijke probleemstelling waar we als één man achter staan.

 3. Ideate

  Op basis van eerste aannames gaan we aan de slag met het ontwerpen van oplossingsrichtingen. Die werken we uit in werkende prototypes of flowcharts om onze aannames te valideren bij eindgebruikers.

 4. Learn

  We leren continu van de feedback van de eindgebruikers. Deze verwerken we in nieuwe proposities die helpen de oplossingen steeds verder aan te scherpen. Oftewel: learning by doing.

 5. Develop

  Een kansrijke en gevalideerde propositie wordt uitgewerkt in een MVP (Minimum Viable Product). Samen bepalen we de vervolgstappen om succes en groei te behalen.

webinar

Wil jouw organisatie aan de slag met Design Sprints?

Met een Design Sprint creëer je snelheid, focus en efficiëntie bij het toetsen van nieuwe business proposities. In slechts 5 dagen ga je van idee naar getest prototype. Meld je aan voor ons webinar en leer in één uur hoe je een Design Sprint inzet.

Gratis webinar business innovatie