sfeerbeeld shopware ecommerce

Shopware, hét open source e-commerce platform

Shopware is een van de grootste open source e-commerce platformen in Duitsland waar zo’n 54.000 webshops op draaien. Het is in 2016 gegroeid naar zo’n 20% marktaandeel waarmee Shopware het grote Magento van haar troon heeft verstoten. Netvlies is een van de implementatie partners van Shopware in Nederland.

emotional shopping on any device

Shopware is een uitermate doordacht e-commerce platform dat volledig is en wordt (door)ontwikkeld op basis van de marktvraag en klantbehoeften.

Dat betekent dat er veel standaard E-commerce functionaliteit is, zoals productmanagement, zoeken & filteren, kortingsregels, zoekmachine optimalisatie mogelijkheden, uitgebreid en flexibel bannerbeheer, etc. Dus voor jullie e-commerce managers: you name it, it’s in it.Shopware faciliteert en ondersteunt daarnaast ook in de rijzende vraag om naast veel e-commerce functionaliteit, zoals hierboven is benoemd, steeds meer content te plubliceren rondom een product, dienst en merk.

Het technisch fundament is neergezet op basis van Symfony componenten waardoor onze developers ook erg enthousiast zijn over het technisch robuuste framework dat dit platform hen biedt. We hoeven dus niet keer op keer het wiel opnieuw uit te vinden maar stoppen tijd in maatwerk dat voor onze klanten toegevoegde waarde levert op de standaard die wordt aangeboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koppeling met een ERP, PIM of CRM pakket.

Shopware in het kort:

 • 54.000 webshops
 • Veel standaard e-commerce functionaliteit
 • Schaalbare oplossing
 • Veel marketing mogelijkheden
 • Technisch robuust
 • B2B en B2C e-commerce functionaliteit
 • Volledig responsive, dus op elk device een optimale gebruikerservaring
martijn en martin shopware event

Er zijn verschillende licenties van Shopware zodat je laagdrempelig in kan stappen, bijvoorbeeld binnen een e-commerce pilot of e-commerce start-up. En daarnaast kun je eenvoudig opschalen mocht dat nodig zijn bij nieuwe inzichten of behaald resultaat.

Netvlies helpt organisaties binnen hun e-commerce ambities. Niet alleen met de realisatie van een webshop. We werken altijd op basis van een strategische point door in te zoomen op de waardepropositie, de customer journey en de customer experience van klanten en organisaties. Zo zorgen we ervoor dat de webshop de juiste bijdrage levert aan de doelen en ambities van de organisatie.

Een aantal van onze E-commerce klanten

 • sfeerimpressie Kärcher

  Zo zet Netvlies Kärcher Nederland online op de kaart.

 • sfeerimpressie 10 seo tips

  10 SEO aandachtspunten én tips voor e-commerce websites in 2020.