Collega analyseert de continuïteit

Wat business continuity betekent voor de veiligheid van jouw website

HOE NETVLIES BUSINESS CONTINUITY TOEPAST

Continuïteit van je website na livegang waarborgen

De livegang van je website of webapplicatie lijkt een mooi einddoel. Maar niets is minder waar. Als de website live staat houdt het werk niet op, je zou zelfs kunnen zeggen dat het dan pas begint. Een website staat namelijk nooit stil. Ook na de livegang kan er nog een hoop gebeuren. Hier wil je natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereid zijn. In dit blog leg ik uit hoe we bij Netvlies de continuïteit van jouw website na livegang waarborgen.

 

Collega aan het werk achter zijn computer

Wat houdt continuïteit in?

Business continuity is een concept dat zich richt op de risico’s van het bedrijfsleven. Een business continuity plan kan opgesteld worden om de verschillende risico’s uit te schrijven en hier een plan van aanpak voor te maken. Met dit plan ben je op zoveel mogelijk scenario’s voorbereid en hoef je in het geval van een crisis niet on the spot een oplossing te bedenken. 

Deze scenario’s zijn toe te passen op elke discipline van je bedrijfsvoering. Rondom de website van je bedrijf kan Netvlies ondersteunen met de risico-analyse en het oplossen van problemen. Ons support team houdt zich bezig met de continuïteit van de website door technische of veiligheidsproblemen zo snel mogelijk op te lossen. De service van Netvlies komt van twee kanten. De klant kan een melding maken wanneer zij ergens tegen aanlopen of onze service afdeling krijgt een automatische melding dat er ergens iets niet goed loopt. Het doel is om de website ten allen tijden volledig functioneel te hebben.

Denk bijvoorbeeld aan Zalando. Het verdienmodel van Zalando is volledig gebaseerd op de webshop. Als de website eruit ligt, kunnen klanten niet meer shoppen en loopt Zalando een groot deel van de omzet mis. Als we de cijfers erbij pakken zie je dat Zalando in 2021 een omzet heeft gemaakt van €14,3 miljard, als je dit deelt door 365 dagen kom je uit op een dagelijkse omzet van €39 miljoen. Per uur komt dat neer op een omzet van €1,6 miljoen. Nu snap je wel dat Zalando de webshop altijd draaiende wil houden!

Net als bij de bedrijfsvoering is het wenselijk om onderbrekingen zoveel mogelijk te voorkomen of snel te kunnen verhelpen. Binnen de Service Level Agreement (SLA) van Netvlies maken we een risico-analyse van de website en kijken we samen met de klant naar het type support dat zij graag zouden ontvangen. 

Onze missie is om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en onze expertise in te zetten om te komen tot een hoogwaardige kwalitatieve dienstverlening.

Het belang van continuïteit

In de huidige tijd van digitalisering worden bedrijven steeds afhankelijker van online oplossingen. Het is daarmee essentieel dat er gekeken wordt naar de impact van deze oplossingen op de bedrijfsvoering en welk risico eraan verbonden zit. Dus wat voor impact heeft het voor een bedrijf als de website of service eruit ligt en hoeveel risico wil het bedrijf lopen?

Onderbrekingen van een website of digitale oplossing moeten zo snel mogelijk opgelost worden, zodat de bedrijfsvoering gewoon door kan gaan. Door de afhankelijkheid van digitale oplossingen is het essentieel dat er ook naar digitale risico’s wordt gekeken en niet alleen naar fysieke risico’s, zoals bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden. 

Zo waarborgt Netvlies de continuïteit

Bij Netvlies hebben we een support team dat helpt met de waarborging van de continuïteit van onze digitale oplossingen. Zij houden zich bezig met alle problemen die zich voordoen op de websites of andere online oplossingen van onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan een betalingssysteem dat door een technische fout niet meer werkt of een contactformulier dat niet meer ingeladen wordt. Het Netvlies team staat paraat om het probleem zo snel mogelijk opgelost te hebben. 

Binnen de SLA zijn er verschillende types support waar je als klant voor kunt kiezen. Samen met jou kijken we naar het gewenste risico om te bepalen welke agreement het best past. Zo zorgen we ervoor dat je de support krijgt die nodig is en ook binnen het budget past. 

Het doel van de support blijft natuurlijk om de website of online omgeving continu draaiend te houden zodat de bedrijfsvoering ten allen tijden door kan gaan. We zorgen er zo voor dat de continuïteit van de bedrijfsvoering gewaarborgd wordt.