Volgende case:
Reinier van Arkel Groep

Zoontjens


Introductie

Als marktleider in Nederland, heeft Zoontjens zich in bijna 100 jaar ontwikkeld van een familiebedrijf tot een flexibele internationale speler. Innovatief en vooruitstrevend door onder andere realisatie van grootste parkeerdaken in Europa, design in betontegels, natuursteen voor op een dak en een lichtgewicht ophoogsysteem voor galerijen en balkons. 

Netvlies heeft voor Zoontjens de nieuwe corporate website gerealiseerd, van concept en ontwerp naar volledige technische realisatie.

De Opdracht

Zoontjens wilde haar website vernieuwen, waarbij het belangrijk was dat de website: 

  • eenvoudig te beheren is met een gebruiksvriendelijk CMS
  • meertaligheid ondersteunt voor alle landen waar Zoontjens actief is, namelijk Benelux, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Oostenrijk
  • goed vindbaar is in zoekmachines
  • de sales binnendienst van Zoontjens beter ontlast door informatie goed toegankelijk te maken voor potentiële klanten.
  • meer relevante leads gaat genereren.

De Oplossing

De onlangs nieuwe huisstijl, ontwikkeld door het Rotterdamse bureau Waal aan de Maas, werd door Netvlies vertaald naar een fris ogend online concept.

De nieuwe website biedt de bezoeker legio mogelijkheden om alle relevante informatie snel te vinden. Zo is het mogelijk om aan elkaar gerelateerde projecten, producten, accessoires en referenties via slechts één klik te vinden.  Op deze manier is het voor bezoekers heel eenvoudig om relevante informatie te vinden vanuit elk startpunt.

De pagina’s van de website zijn overzichtelijk opgezet, met veel ruimte voor ondersteunende media zoals fotomateriaal en grafische presentaties van de producten. 

De projecten worden tevens weergegeven op Google Maps, waardoor Zoontjens’ positie als internationaal marktleider op het gebied van dakoplossingen op een (geo)grafische manier wordt bevestigd. Het is hierbij ook mogelijk om verschillende filters toe te passen en / of direct door te klikken naar de detailpagina van het project.

Uiteraard heeft Zoontjens de volledige vrijheid in het beheer van de website middels het op maat ontwikkelde Content Management Systeem, waardoor de informatie op de website constant actueel gehouden wordt.

Het Resultaat

Het resultaat kunt u uiteraard het beste zien door de nieuwe website van Zoontjens te bezoeken.