Mijn eerste maand bij Netvlies: Jacob, backend developer

Vorige maand begon Jacob bij Netvlies als Medior Backend Developer. Hoog tijd om hem voor te stellen aan de lezers van ons blog en te vragen naar zijn eerste ervaringen en ambities.

Wie ben je?

Ik ben Jacob Francke, 33 jaar oud en kom uit Zeeland. Ik heb Technische Informatica gestudeerd en heb de afgelopen 5 jaar bij een middelgroot internetbureau gewerkt als backend (PHP) programmeur. Naast online techniek ben ik in mijn vrije tijd ook graag bezig met het knutselen aan auto’s en hou ik van koken, verre reizen en fotografie.

Hoe ben je bij Netvlies terechtgekomen?

Ik werd via via op jullie gewezen. Na het eerste gesprek was ik erg enthousiast over het bedrijf, jullie aanpak en projecten. 

Ik was erg onder de indruk van jullie sollicitatieprocedure, waar naast een assessment op vakkennis ook een persoonlijkheidstest werd afgenomen. Na het invullen van een groot aantal meerkeuzevragen kwam hier een rapport van 20 pagina’s uit over mijn persoonlijkheid en talenten, waarbij ik erg verrast was over de nauwkeurigheid van de uitkomst. Op deze manier konden jullie een goede inschatting maken of ik in het team zou passen, wat gelukkig het geval was!

Je zit hier nu een maand. Wat valt je tot nu toe het meeste op?

  • De vrijheid die je krijgt over je planning en de projecten waar je aan werkt is erg prettig en zijn nieuw voor mij. Ook werk je intensief samen met collega’s en klanten, wat ik als erg positief ervaar. Daarnaast word ik in mijn beginperiode goed begeleid. 
  • Wat ik geweldig vond, was de bierproefavond in onze kantine op vrijdagavond, inclusief ‘biersommelier’. Dat was heel gezellig en goed georganiseerd door de personeelsvereniging. Ik heb toen de laatste trein terug genomen naar Middelburg 🙂

Aan wat voor projecten werk jij het liefst 75% van je tijd?

Mijn interesse is breed en de komende tijd wil ik bij zo veel mogelijk projecttypen meedraaien. Momenteel werk ik mee op de Supportafdeling, waar ik een heel goed beeld krijg van de diverse klanten en de meestgebruikte technieken.

Corporate websites en (maatwerk) webapplicaties vind ik de leukste projecten om aan te werken en bij dat soort projecten -waar Netvlies er veel van heeft- sluit ik het liefste aan.

Wat zijn jouw ambities?

Ik wil me graag verder specialiseren in PHP. Mijn doel is om een van de besten in mijn vakgebied te worden. Ik kan me wat dat betreft goed optrekken aan het vrij grote team van ervaren developers bij Netvlies. Ook ben ik me aan het verdiepen in Scrum, de projectmethodiek waar Netvlies meestal mee werkt en waarbij je met een heel team en samen met de klant intensief werkt aan zijn product.

 

Medewerker foto
Directeur Jochem Vlemmix

Een van de oprichters en sparringpartner voor veel klanten. Sta niet verbaasd te kijken als je om 23:01 of 6:12 een mailtje van hem krijgt. Maakt daarnaast voldoende tijd voor met zorg geselecteerde feestjes en reizen. Hij is zeer trots op het huidige Netvlies team.

Over Jochem Vlemmix