Perfetti Van Melle

Partnership waarbij we vanuit een strategisch kader, creatieve online oplossingen realiseren.

  • Strategie- en communicatieconcept
  • Corporate website
  • Medewerkers werven via arbeidsportaal
  • Werknemers ingezet als ambassadeurs
  • Responsive website

 

We zijn zeer te spreken over Netvlies als business partner. Ze hebben ons verbluft met de online mogelijkheden en hun benadering van de arbeidsmarkt.

Lieke van Aalten – Corporate Communications Manager

 

Over Perfetti Van Melleperfetti_van_melle_fruittella

Perfetti Van Melle verkoopt en produceert zoetwaren- en kauwgummerken in ruim 150 landen. Met sterke merken als Mentos, Fruittella, Look-O-Look, Chupa Chups en Smint staat het bedrijf wereldwijd op 3 en in Europa op 2 in de top 10 van suikerverwerkende bedrijven. Perfetti Van Melle is gevestigd in meer dan 35 landen en biedt werk aan 19.000 medewerkers.

Netvlies realiseerde voor Perfetti Van Melle onder meer:

  • Ontwerp/realisatie onderscheidend arbeidsportaal
  • Responsive website voor optimale mobiele beleving
  • Ontwerp/realisatie corporate website

 

Arbeidsportaal maakt van medewerkers ambassadeur

perfetti_van_melle_arbeidsportaalPerfetti Van Melle daagde Netvlies onder andere uit met de vraag: ‘Kunnen jullie het merk Perfetti Van Melle als interessante werkgever nét zo bekend maken als haar producten?’. Als antwoord ontwikkelden we een verrassend strategie- en communicatieconcept waarmee Perfetti Van Melle dit doel op langere termijn kan realiseren.

Onderdeel van de strategie was de ontwikkeling van een arbeidsportaal dat op diverse niveaus bijdraagt aan de gestelde ambities en de mensen achter de merken en de organisatie laat zien.

Op het arbeidsportaal vertellen échte medewerkers hoe ze bij hun werkgever terecht zijn gekomen, hoe hun carrière verloopt en wat ze zoal meemaken. Zo wordt het goede werkgeverschap van Perfetti Van Melle bevestigd.

 

Eén stramien, vier verschillende gezichten

Om de inhoud en uitstraling van het arbeidsportaal optimaal weer te geven, is de website volledig responsive uitgevoerd. Door deze techniek wordt de weergave van de website aangepast aan het apparaat waarop deze wordt bekeken. Zo komt Perfetti Van Melle altijd en overal goed voor de dag. Niet alleen op pc, maar ook op tablet en smartphone!

 

Corporate websiteperfetti_van_melle_corporate_website

Voor Perfetti Van Melle ontwikkelden we een nieuwe corporate website met een toegankelijke, frisse en jonge uitstraling. Omdat werving van medewerkers een belangrijk doel is, bevat vrijwel elke pagina een call-to-action waarmee potentieel talent direct kan solliciteren.

Daarnaast vinden bezoekers via de heldere navigatiestructuur snel de gewenste informatie over het bedrijf en haar producten en worden ze verwezen naar de diverse merkensites. Maar ook op corporate website komen de producten dankzij pakkende foto’s en logo’s vanzelfsprekend goed tot hun recht.

 

Klant aan het woord

perfetti_van_melle_sfeerToen we met Netvlies in gesprek gingen over de mogelijkheden om Perfetti Van Melle als werkgever te profileren, waren ze vooral geïnteresseerd in onze onderliggende motivatie. Vervolgens kwamen ze met een verrassend communicatieconcept.

Netvlies wist ons ervan te overtuigen dat het arbeidsportaal het beste middel is om op de langere termijn de juiste mensen op de juiste posities te krijgen en ons bedrijf als aantrekkelijke werkgever te positioneren.

De intensieve manier samenwerking heeft tot een uitstekend resultaat geleid. We kijken dan ook met plezier naar de toekomst, waarin we het arbeidsportaal met Netvlies verder gaan uitbouwen ter ondersteuning van onze doelstellingen!

Lieke van Aalten
Corporate Communications Manager
Perfetti Van Melle Benelux B.V.