Uitgever NDC mediagroep selecteert Netvlies voor veilingsite

NDC mediagroep is in 2007 ontstaan uit een fusie tussen Friese Pers in Leeuwarden en Hazewinkel Pers in Groningen. Het bedrijf is uitgever van dagbladen, tientallen weekbladen, tijdschriften en diverse interactieve producten en evenementen. Onlangs heeft het bedrijf Netvlies ingeschakeld een veilingsite te ontwikkelen, vergelijkbaar met veilingsite Veilingkranten.nl die we in 2006 voor Wegener ontwikkelden. De eerste veiling zal in 2008 van start gaan.

De veilingsite Veilingkranten.nl is in 2006 door Wegener en Netvlies opgezet met het idee een win-win situatie te creëren voor zowel de dagbladen, regionale ondernemers als consumenten. Het basisprincipe is dat artikelen/diensten uit het assortiment van een ondernemer in ruil kunnen worden aangeboden voor mediawaarde bij de dagbladen. De verkoopprijs van het artikel wordt omgezet in mediawaarde voor de ondernemer indien het artikel wordt verkocht. De ondernemer betaalt echter slechts de inkoopprijs van het artikel, waardoor er extra waarde ontstaat voor de ondernemer in de vorm van mediawaarde. Daarnaast kunnen ze kennis maken met de mogelijkheden tot adverteren.
 
Voor de dagbladen is het interessant omdat er op deze manier meer advertentieruimte wordt verkocht en daarnaast worden er nieuwe adverteerders binnengehaald die nog niet eerder mediawaarde inkochten. Deze artikelen worden in een bepaalde periode aangeboden op de veilingsite voor de consument. De consumenten kunnen de artikelen of diensten onder de ‘winkelprijs’ aanschaffen, waardoor dit concept ook voor hen erg interessant wordt. De uiteindelijke opbrengst van het artikel komt ten goede aan de dagbladen.

Netvlies is blij met dit vervolg op dit succesvolle concept en het vertrouwen van NDC mediagroep in onze dienstverlening. We zien erg uit naar de samenwerking de komende maanden!

Medewerker foto
Directeur Jochem Vlemmix

Een van de oprichters en sparringpartner voor veel klanten. Sta niet verbaasd te kijken als je om 23:01 of 6:12 een mailtje van hem krijgt. Maakt daarnaast voldoende tijd voor met zorg geselecteerde feestjes en reizen. Hij is zeer trots op het huidige Netvlies team.

Over Jochem Vlemmix