Positieve reacties in de media op de nieuwe Erfgoed Breda site

Op 23 januari lanceerde de Bredase wethouder Selçuk Akinci  vanuit basisschool Laurentius officieel erfgoed.breda.nl. De nieuwe erfgoed site werd eind 2013 ontwikkeld en gelanceerd door Netvlies in opdracht van Archeologisch Depot Breda (onderdeel van Gemeente Breda). Het is een platform waarmee de inwoners van Breda (en uiteraard ook andere geinteresseerden) kunnen struinen door de erfgoedschatten van Breda. Na de officiele livegang van de wethouder zijn er verschillende positieve berichten in de media verschenen die we graag met je willen delen. Met name de juniorversie van het platform heeft extra aandacht gekregen door de in gebruikname van wethouder Selçuk Akinci. Hieronder zijn enkele artikelen uit de pers te vinden:

“Bredase erfgoed heeft nu een frisse website”

Op deze erfgoedwebsite staan erfgoedprojecten die leraren met hun leerlingen kunnen uitvoeren. Ook is de historie van de stad ingedeeld in tijdvakken, zoals die ook op school bekend zijn. Uiteindelijk zijn acht tijdvakken gedefinieerd met feiten en gebeurtenissen van vóór het ontstaan van de stad tot en met nu. Alle Bredase leerlingen vanaf groep vijf zullen een lesbrief ontvangen over het onderwerp.

Bron: BredaVandaag.nl

“Een uitgebreide kijk op acht eeuwen stadshistorie…waarmee leraren hun geschiedenislessen veel aantrekkelijker kunnen maken.”

Zowel volwassenen als jongeren kunnen op Erfgoedweb spelenderwijs kriskras door de verschillende tijdvakken over Breda’s grondgebied zwerven.

Bron: BN/DeStem.nl 


“Een prachtige aanvulling om de les nog interessanter en dynamischer te maken.”

“Naast verschillende weetjes zijn talloze rapporten en kaarten te downloaden en worden regelmatig nieuwsberichten over het Bredase erfgoed geplaatst. Ook de voormalige papieren Erfgoedbrief wordt vervangen door een digitale versie die via de website beschikbaar wordt. Ergoedweb vertelt het verhaal van ons verleden. Het zegt ons waar we vandaan komen en wie we zijn”, zegt wethouder Akinci. “Erfgoedweb is geen geschiedenisboek, het is een site waar je kunt zoeken op plaats, tijd en onderwerp. Ook kun je doorklikken naar verwante pagina’s voor een compleet beeld van de geschiedenis van Breda.”

Bron: Dichtbij.nl

“Erfgoed komt tot leven voor Bredase scholieren”

“De verhalen over Breda komen tot leven door een bezoek te brengen aan een historisch gebouw, een tentoonstelling, een voorstelling, een boek, een film, en ook door in de geschiedenisles zelf aan de slag te gaan.”

Bron: Nationale Onderwijsgids 

In de papieren versie van BN De Stem werd ook een mooi stuk geschreven:

 

 

Medewerker foto
Positieve reacties in de media op de nieuwe Erfgoed Breda site

Over Positieve reacties in de media op de nieuwe Erfgoed Breda site