Netvlies ontwikkelt rechtswinkel Clinic.nl

Clinic.nl is de eerste Nederlandse rechtswinkel die gespecialiseerd is in het internetrecht. De rechtswinkel is een initiatief van advocatenkantoor SOLV, sinds 2003 klant van Netvlies.

SOLV wil met de Clinic een alternatief bieden voor gespecialiseerde advocaten. Hun tarieven zijn vaak te hoog voor technostarters en particulieren. Deze groep krijgt nu dankzij de Clinic toegang tot eerstelijns juridisch advies.

De site, die gebaseerd is op het Wikipedia formaat, wordt gerund door studenten informatierecht in de laatste fase van hun studie. Zij worden daarin ondersteund door medewerkers van SOLV Advocaten en, op termijn, andere gerenommeerde advocatenkantoren.

SOLV Advocaten specialiseerde zich in 2000 als eerste Nederlandse advocatenkantoor in internetrecht en was ook het eerste kantoor met een corporate weblog. Deze vernieuwende trend hebben zij met het Clinic initiatief doorgezet.

De Clinic is opgezet in samenwerking met XS4ALL en is door Netvlies ontwikkeld. 

Lees ook de berichtgeving over de Clinic in Twinkle, NRC Handelsblad, het Financieele Dagblad, Emerce en Webwereld.

Medewerker foto
Directeur Jochem Vlemmix

Een van de oprichters en sparringpartner voor veel klanten. Sta niet verbaasd te kijken als je om 23:01 of 6:12 een mailtje van hem krijgt. Maakt daarnaast voldoende tijd voor met zorg geselecteerde feestjes en reizen. Hij is zeer trots op het huidige Netvlies team.

Over Jochem Vlemmix