Internationaal contentplatform met webshop voor Frame Publishers

Het internationale Frame Publishers is uitgever van drie high-end tijdschriften, gericht op de creatieve professional en creatief geïnteresseerde. De bladen Frame, Elephant en Mark hebben een internationaal lezerspubliek. Ze verschijnen wereldwijd in 77 landen waarbij de magazines in sommige landen uitsluitend digitaal worden gelezen. De online aanwezigheid is voor deze bladen zeer belangrijk. Vraag vanuit Frame Publishers was om van de drie afzonderlijke sites van de magazines, een online platform te maken met webshopfunctionaliteit. Netvlies verzorgde het concept, vormgeving, realisatie en de online marketing voor dit project. 

De aard van de magazines Frame: interieurarchitecten en ontwerpers, Elephant: kunst en visuele cultuur en Mark: architecten en de doelgroep vroegen om een opvallend en stijlvorm design. Dit heeft Netvlies terug laten komen door te kiezen voor grote beeldkaders, een speelse opbouw van de tekstvlakken en een rustige basiskleur. Alle drie de magazines hebben een eigen omgeving gekregen op het platform. Ieder met een eigen identiteit, maar wel een uniforme uitstraling. Niet alleen de drie magazines moesten een prominente rol krijgen in de site, maar dit gold ook voor de blog, agenda, boeken en Store. Alle onderdelen komen samen op de homepage en hebben daarnaast hun eigen plek op het platform.

De webshopfunctionaliteit is volledig geïntegreerd in de site op functionele wijze. Zo is het mogelijk om en boek of een editie van een van de magazines aan te schaffen vanuit de afzonderlijke pagina’s, maar ook vanuit de ‘Store’ op de site.

Frame, Elephant en Mark zijn niet alleen sterk vertegenwoordigd op het eigen platform, ook op social media zijn de titels aanwezig. Koppeling met deze sociale kanalen en de mogelijkheid voor interactie op het platform was dan ook een belangrijk aspect bij de ontwikkeling. De sociale deelbaarheid heeft een duidelijke plek gekregen op de site, bovendien is het voor bezoekers mogelijk omte reageren op de blog.

Bekijk het resultaat op www.frameweb.com

 

Medewerker foto
Directeur Jochem Vlemmix

Een van de oprichters en sparringpartner voor veel klanten. Sta niet verbaasd te kijken als je om 23:01 of 6:12 een mailtje van hem krijgt. Maakt daarnaast voldoende tijd voor met zorg geselecteerde feestjes en reizen. Hij is zeer trots op het huidige Netvlies team.

Over Jochem Vlemmix