Volgende case:
Reinier van Arkel Groep

Vogelbescherming Nederland - online jaarverslag


Introductie

Vogelbescherming Nederland is een onafhankelijke, landelijke natuurbeschermingsorganisatie. Een actieve vereniging die o.a. wordt ondersteund door 150.000 leden, bedrijven en instellingen. Vogelbescherming is de Nederlandse partner van BirdLife International, de organisatie die wereldwijd opkomt voor vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming is opgericht in 1899 (daarmee de oudste natuurbeschermingsorganisatie van Nederland) voor de bescherming van wilde vogels en hun leefgebieden. 

Netvlies heeft voor de Vogelbescherming het online jaarverslag 2010 ontwikkeld en was verantwoordelijk voor strategie, vormgeving en realisatie.             

De Opdracht

Het transformeren van een papieren, in print uitgebracht jaarverslag naar een digitaal, online jaarverslag, waarmee de organisatie kan overstappen van print naar online voor de jaarlijkse publicatie van het jaarverslag.

De Oplossing

Netvlies heeft een eigentijds ontwerp aangeleverd waarbij veel gebruik is gemaakt van kleur, grote foto's en veel inhoud waarin duidelijk wordt wat de Vogelbescherming het afgelopen jaar heeft bereikt. Daarnaast wordt ook vooruit geblikt op de plannen voor 2011.

Verder zijn ook videoboodschappen van de voorzitter & directeur als introductie op het online jaarverslag gebruikt. 

Het Resultaat

Het eerste online jaarverslag van de Vogelbescherming is te bekijken op http://www.jaarverslagvogelbescherming.nl