Volgende case:
Reinier van Arkel Groep

In Dordrecht

Introductie

Dordrecht Marketing is de citymarketingorganisatie van de stad Dordrecht en de omliggende regio. De nadruk ligt daarbij in het bijzonder op de thema's toerisme, cultuur, wonen en werken.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het bij (regio)bewoners positioneren van de stad Dordrecht als het centrum van de regio.

Netvlies heeft voor Dordrecht Marketing een portalsite ontwikkeld en was hierbij verantwoordelijk voor de interactie, vormgeving en technische realisatie.   

De Opdracht

Het doel van de website is een portal te creëren die alle sites die gaan over Dordrecht ontsluit. Bezoekers dienen bovendien binnen drie klikken te vinden waar ze naar op zoek zijn. De site dient hiermee voornamelijk als doorverwijsfunctie naar relevante sites m.b.t. Dordrecht.

De Oplossing

Netvlies heeft een gebruiksvriendelijke site ontwikkeld waarbij de bezoeker per klik dieper in een categorie navigeert. Hierbij wordt een bezoeker naar een onderliggend niveau geleid, waarbij uiteindelijk de meest relevante links overblijven.

Daarnaast is het ook mogelijk om links op populariteit te sorteren: hierdoor zien bezoekers welke pagina's populair zijn bij andere bezoekers en wordt op basis hiervan een rankschikking toegepast.

Het Resultaat

InDordrecht.nl zorgt voor een compleet overzicht van alle interessante locaties in Dordrecht. Het wordt hierdoor makkelijker voor zowel inwoners als bezoekers van de stad om hun bezoek aan de stad te plannen.

Billbord langs de A15 bij Alblasserdam

Om de site te promoten zijn er bovendien aan de A15 & A16 grote billboards geplaatst.