We create leadership stories… and we help you telling them Leadership stories

Leadership stories

Een overtuigende leadership story laat zien wie je bent en waar je voor staat. Op een eerlijke en openhartige manier. En zeker zo belangrijk, ze doet een beroep op de verbeeldingskracht. Alleen zo kan je vertrouwen wekken, verbinding maken en mensen in beweging krijgen.

In dit rotsvaste geloof ligt voor ons de kracht van elke leadership story en de sleutel naar effectief communiceren. Want daar waar de verbeelding aangesproken wordt, worden hart en hoofd geraakt en inzichten gecreëerd.

Zo ondersteunen wij mensen en organisaties om essentiële informatie optimaal te delen met anderen. Door een nieuwe visie of organisatieverandering zo te verwoorden of in beeld te brengen dat ze aansluit op de belevingswereld van de luisteraar.

Natuurlijk zeggenschap

Als leider overtuig je als je feilloos weet in te spelen op de voortdurende veranderingen binnen een onderneming en in de samenleving. En als je mensen weet te raken met je verhaal, zodat er geloof en vertrouwen in je leiderschapskwaliteiten kan ontstaan.

Want het kenbaar maken van je ambities is altijd een moment waarin je geloofwaardigheid centraal staat. Als mens en als professional. Daarom is het van belang dat je je luisteraar deelgenoot maakt van de waarden die voor jou essentieel zijn.

De waarden waar je voor staat zijn van bepalend belang voor je leiderschap. Daar baseert de luisteraar zijn oordeel op. Wij helpen je hoe je daar geloofwaardigheid en zeggingskracht aan kunt meegeven, puur door wie je bent en hoe je spreekt.

De praktijk

Leadership stories spelen een belangrijke rol binnen organisaties om bij allerlei complexe vraagstukken draagvlak te creëren of helderheid te bieden. Zeker omdat veranderingen mensen onzeker kunnen maken of juist weerstand oproepen.

Een inspirerende leadership story laat luisteraars vanuit een ander perspectief kijken. Geeft inzicht en verheldert de noodzaak van het handelen. Zo ontstaat er, in plaats van een abstract strategisch plan, een scenario waar mensen zich in kunnen herkennen en dat voor hen relevant is.

Want pas als een luisteraar zich kan identificeren met een nieuw plan, kan er betrokkenheid ontstaan. Een leadership story geeft luisteraars de ruimte om, al luisterend en associërend, verbindingen te leggen met de eigen leef- en denkwereld.

De werkwijze

Om te komen tot de kern van je leadership story verdiepen we ons intensief in je wereld. Wat zijn de waarden en kwaliteiten die je onderscheiden? Wat is het doel en de kern van je boodschap? Om zo tot een leadership story te komen die passend en vertrouwd voelt.

Want in ons werk gaan we altijd uit van de talenten die bij jezelf al aanwezig zijn. Soms nog in prille of onbewuste vorm, maar zij vormen het fundament om te komen tot een organische en waarachtige manier van spreken.

In onze beleving gaat het er niet om te kiezen voor wie je wilt zijn, maar juist te kiezen voor, en te investeren in wie je bent. Zodat je in welke situatie dan ook jezelf bent en weet wat je staat te doen. Dat geeft je als spreker autoriteit, niet alleen als professional, maar ook als mens.

“Het persoonlijke karakter van een leadership story draagt bij aan de sociale cohesie van een onderneming en geeft een helder zicht op de toekomst.”
Wim Berings

Wat doen we?

We creëren leadership stories in woord en beeld. Wij zijn ervan overtuigd dat elke leider zijn verhaal heeft. Soms ligt dat verhaal wat dieper verborgen en vraagt het construeren en schrijven met name tijd en aandacht. Soms is het verhaal meer voorhanden en scherpen we vooral aan.

We helpen mensen ook met het overdragen van hun leadership story. Soms willen mensen simpelweg veel beter worden in het vertellen van hun verhaal. Soms is er de behoefte om te werken aan bepaalde aspecten of aandachtspunten. Of om een bestaand verhaal te controleren voor er mee naar buiten wordt getreden.

Daarnaast maken we leadership portraits, korte filmische impressies van leiders en hun verhalen, die voor veel doeleinden gebruikt worden, zoals websites of intern gebruik.

Kortom, we werken aan alle vragen, wensen of behoeftes rondom leadership stories. En we werken zowel individueel als in kleine groepen. Dus voel je vrij om te bellen of te mailen met je vraag. En dan kunnen we op een oriënterende wijze met elkaar in gesprek.

Meer weten? Meer weten?

Philip praat je graag bij over de mogelijkheden. Stuur hem een e-mail of bel 0624104499.
Stuur Philip een mail

Communicatie workshop

Hier schrijf je de tekst

Bedankt!

We hebben je emailadres ontvangen, we kunnen je nog beter van dienst zijn als we je nog wat beter leren kennen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
chat met ons!
Arrow