Laat alle neuzen binnen jouw team dezelfde kant op wijzen Interne communicatie & alignment workshop

Efficiënt samenwerken begint bij goede communicatie

Tijdens de workshop Interne Communicatie & Alignment gaan we ervoor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan en dat iedereen inziet hoe essentieel communicatie en een goede samenwerking is. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar dit is vaak het onderdeel waar veel projecten en teams op stuk lopen.

Niets is zo frustrerend als moeizame en onduidelijke communicatie. Met deze workshop zorgen we er voor dat jullie op elkaar zijn ingespeeld, kennis maken met verschillende valkuilen en nemen we barrières weg. Een uitstekende workshop voor projectteams of grotere afdelingen!

Een zeer goed uitgedachte strategie of project is natuurlijk heel erg belangrijk en legt de basis voor een succesvolle toekomst. Alleen met enkel zo’n strategie ben je er nog niet.

Hoe groter de organisatie hoe meer verschillende vormen van ‘tunnelvisie’ er aanwezig zijn en hoe meer denkwijzen van individuen aanzienlijk verschillen. Natuurlijk zorgen die verschillende denkwijzen voor nieuwe creatieve inzichten, maar vaak ook voor diffusie en stroperige communicatie. Een goede strategie gaat nooit werken als de interne communicatie niet optimaal is.

Hoe verbeteren we onze interne communicatie?

Door alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. Dat klinkt eenvoudig en wordt ook vaak verward met “We gaan het zo doen en iedereen doet mee!”, maar in de praktijk werkt dit (bij grotere organisaties) vaak niet. Dan is het niet zozeer belangrijk hoe iets moet worden aangevlogen (dat komt vanzelf), maar het waarom is nog veel belangrijker. Als mensen het belang niet inzien van een bepaalde werkwijze of manier van communiceren dan zal het hoe ook nooit concreet worden.

Programma

10.00 – Introductie
10.30 – Communicatie Training
11.30 – Anna & Oma
12.30 – Lunch
13.30 – Work Smart, not hard – De essentie van samenwerken
14.30 – Goed Beter
15.30 – Actieplan
16.30 – Afronden

Open je blik op morgen

  • Creëer bewustwording onder alle betrokkenen en sla een brug tussen verschillende disciplines zoals service, HR, marketing, sales en management door multidisciplinair samen te werken.
  • Zorg voor enthousiasme, betrokkenheid en eigenaarschap bij de betrokken teamleden.
  • Verlies niemand uit het oog en houd elkaar continue op de hoogte.
  • Breng de belangrijkste eerste stappen in kaart en creëer een duidelijk visie en richting voor vervolgacties.

Meer weten? Meer weten?

Philip praat je graag bij over de mogelijkheden. Stuur hem een e-mail of bel 06 – 24104499 .
Stuur Philip een mail

Communicatie workshop

Hier schrijf je de tekst

Bedankt!

We hebben je emailadres ontvangen, we kunnen je nog beter van dienst zijn als we je nog wat beter leren kennen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
chat met ons!
Arrow