Thomas met het SEO team van Netvlies.

Webinar Core Web Vitals: verbeter je pagespeed en gebruiksvriendelijkheid

10 maart 2022, 14:00 - 15:00

Sinds 2020 is pagespeed een officiële factor voor een goede positie in Google. In dit webinar leggen we uit hoe je hierop inspeelt.

Gebruiksvriendelijkheid als ranking factor

In 2020 introduceerde Google de update Core Web Vitals: 3 kenmerken die Google als kern kenmerken van gebruiksvriendelijke websites beschouwt. Dit betekent dat de ervaring van websitebezoekers je positie in Google beïnvloed en is toegevoegd als extra ranking factor. In dit gratis webinar leggen we uit hoe dit precies zit en hoe je hier op inspeelt.

Meld je gratis aan

Donderdag 10 maart van 14:00 tot 15:00. Kun je er niet live bij zijn? Geen probleem. Na afloop ontvang je de video-opname van het webinar

Technische verbeterpunten

De gebruiksvriendelijkheid van een website kun je op verschillende punten beoordelen, zoals mobielvriendelijkheid, laadsnelheid en veiligheid. De Core Web Vitals hebben specifiek betrekking op de laadsnelheid en draaien vooral om technische optimalisaties op het gebied van pagespeed, interactivity en visuele stabiliteit. 

Met verschillende tools kun je eenvoudig achterhalen hoe je website scoort. Ook worden per Core Web Vital onderdeel verbetermogelijkheden gegeven. Als je technische kennis hebt, kun je hier al veel belangrijke verbeterpunten uithalen en doorvoeren. Heb je geen technische kennis, dan helpen we je in het webinar op weg met praktische tips. 

Een uur vol waardevolle inzichten

De Core Web Vitals draaien voornamelijk om techniek. Toch hoef je geen ervaren developer te zijn om een Core Web Vitals analyse van je website of webshop te maken, verbeterkansen te signaleren of developers te briefen om optimalisaties door te voeren. In dit gratis webinar helpen SEO Specialist Thomas en Frontend Developer Jelmer je op weg met praktijkvoorbeelden en concrete tips.

Na het volgen van dit webinar weet je:

  • wat de drie Core Web Vitals inhouden;
  • waarom Core Web Vitals belangrijk zijn;
  • welke tools je kunt gebruiken om te achterhalen hoe je website scoort; 
  • met welke praktische tips je de pagespeed en gebruiksvriendelijkheid van je website of webshop kan optimaliseren.

Netvlies is geen facturenfabriek, maar een echte partner. Ze denken graag mee en stimuleren ons om ‘out-of-the-box’ te denken en nieuwe wegen te bewandelen. Daarnaast zijn ze flexibel en creatief en durven ze hun mening te geven. Evenementen zoals kennissessies, webinars en ontbijtsessies zijn bovendien erg inspirerend en voegen echt wat toe aan de samenwerking.

Boudewijn Verloop, Online Marketeer bij Kärcher Nederland

Voor wie is dit webinar interessant?

Ben online marketeer, marketing manager of frontend developer? Ben je projectleider of Product Owner? Bouw of beheer je een website of webshop? Of heb je enige ervaring met SEO? Dan is dit webinar interessant voor jou!

Afgelopen jaren is veel veranderd op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Het draait niet meer alleen om keywords. Gebruiksvriendelijkheid is steeds belangrijker geworden. Een goede pagespeed is sinds 2021 onmisbaar voor een hoge ranking in G

Thomas, SEO Specialist bij Netvlies.

Deze partners halen alles uit hun website

Samen met onze klanten werken we stapsgewijs richting een toekomstbestendige organisatie waarin onze klanten hun digitale potentieel benutten. Dat doen we met een onderscheidende strategie, toekomstbestendige strategie en resultaatgerichte marketing.

Meld je aan voor het webinar

Donderdag 10 maart van 14:00 tot 15:00. Kun je er niet live bij zijn? Geen probleem! Je ontvangt na afloop de video-opname van het webinar.