Sfeerbeeld Design Sprint bij Netvlies

Design Sprint

Met een Design Sprint toets je nieuwe ideeën op hun haalbaarheid en los je complexe vraagstukken sneller op. In slechts 5 dagen ga je van idee naar getest prototype.

Wat is een Design Sprint?

De Design Sprint is een 5-daags proces voor het beantwoorden van bedrijfskritische vraagstukken. Het is een optimale mix van design, prototyping en ideeën testen met echte gebruikers in slechts 5 dagen. Met een design sprint creëren we snelheid, focus en efficiëntie bij het oplossen van een digitaal vraagstuk. De aanpak zorgt voor een helder proces en vergroot de samenwerking en betrokkenheid van het team.

Sfeerbeeld sessie Design Sprint bij Netvlies

Op deze pagina lees je waarom wij fan zijn van design sprints en hoe onze design sprint facilitators jou kunnen helpen bij je volgende vraagstuk. Word je liever in één uur bijgepraat? Bekijk ons gratis webinar Design Sprint.

3 basisingrediënten van een Design Sprint

 1. Een korte deadline voorkomt uitstel. Als een project in een paar dagen gerealiseerd moet worden is het team veel beter in staat om te concentreren en productief te zijn.
 2. Het is belangrijk om mensen met een divers pallet aan skills samen te laten werken in 1 ruimte. Marketeers, product specialisten en managers krijgen meer voor elkaar als ze samen zijn en direct elkaars vragen kunnen beantwoorden.
 3. Het laatste ingrediënt van een sprint is dat het een concreet prototype als resultaat heeft in tegenstelling tot veel abstracte ideeën die vaak uit brainstormsessies en consultancy trajecten voortkomen. Dit prototype wordt getest met minimaal 5 personen uit de doelgroep om te valideren of het concept werkt.

De Design Sprint bracht ons nieuwe energie, enthousiasme, een frisse kijk op onze organisatie en een goede marktanalyse. Netvlies luistert echt goed naar wat we willen en legt geen ideeën op. Bovendien leerde Netvlies onze cultuur, manieren en methoden kennen en paste hun oplossing daarop aan. 

Femke Valk, Hoofd Marketing en Communicatie | Iv-Groep

Wat levert een Design Sprint op?

 • Sla een brug tussen verschillende disciplines zoals service, marketing en management door multidisciplinair samen te werken en belangrijke stakeholders actief te betrekken;
 • Zorg voor enthousiasme, betrokkenheid en eigenaarschap bij de betrokken teamleden.
 • Zorgt voor een overtuigend verhaal richting stakeholders en financiers door een abstracte strategie te vertalen in een tastbaar prototype;
 • Verlaagt het investeringsrisico door aannames rondom de gebruikersbehoefte, propositie en gebruiksvriendelijkheid vroegtijdig te testen onder echte gebruikers;
 • De korte doorlooptijd voorkomt uitstel. Als een project in een paar dagen gerealiseerd moet worden, is het team veel beter in staat om te focussen en productief te zijn. We gaan in een beperkt aantal dagen van idee naar getest prototype;
 • Maak een concrete roadmap voor de realisatie van de gekozen richting.

Design Sprint facilitator

Schakel een ervaren design sprint facilitator van Netvlies in. We hebben meer dan 30 design sprints gefaciliteerd voor de meest uiteenlopende vraagstukken en organisaties.

 • Laat de voorbereiding, begeleiding en gebruikerstest aan ons over
 • Maak gebruik van onze design sprint ruimte en tools
 • Leer on-the-job hoe je zelf een design sprint faciliteert
 • Toegang tot al onze design sprint resources en materiaal
 • Maak kennis met onze favoriete prototyping en usertesting tools
 • We verzorgen ook twee-daagse design sprint trainingen

Klanten die overtuigd zijn van de kracht van Design Sprints

Webinar Design Sprint voor beginners

Wil je meer weten over Design Sprints? Bekijk ons gratis webinar, waar we in 1 uur uitleggen hoe een Design Sprint werkt.

Gratis webinar Design Sprint