Collega's analyseren de toegankelijkheid van een website

Check de digitale toegankelijkheid van jouw website: quickscan

Toegankelijkheid wordt ook online de norm. Websites en applicaties moeten door iedereen gebruikt kunnen worden, met of zonder beperking. Ben je benieuwd hoe jouw website presteert op het gebied van digitale toegankelijkheid? Vraag een quickscan aan.

Wat is digitale toegankelijkheid?

Digitale toegankelijkheid gaat over hoe makkelijk mensen de content van je website kunnen bereiken en hoe makkelijk ze kunnen navigeren. Ook gaat toegankelijkheid in op het gemak waarmee iedereen alle onderdelen van je website kan gebruiken, zonder te discrimineren onder gebruikers. Een website of applicatie moet toegankelijk zijn, zodat iedereen, van studenten tot ouderen en mensen met een beperking, zonder obstakels gebruik kan maken van en taken kan uitvoeren op je website of applicatie.

  Vraag een quickscan toegankelijkheid aan

   

   Collega's checken de digitale toegankelijkheid van website

   Jelmer heeft een blog geschreven over wat digitale toegankelijkheid is, waarom het belangrijk is en hoe je aan de toegankelijkheidseisen kunt voldoen.

   Waarom is digitale toegankelijkheid belangrijk?

   Toegankelijkheid draagt bij aan de algemene gebruiksvriendelijkheid van je website of applicatie. Ook voor mensen zonder beperking wordt de website beter bruikbaar. Daarnaast kan Google een toegankelijke website beter indexeren en wordt de klantenservice minder belast doordat mensen met een visuele, auditieve, cognitieve of motorische beperking zelf hun weg kunnen vinden op de website. 

   WCAG-regels 

   Vanuit de Europese Unie bestaan sinds 2020 officiële regels voor toegankelijkheidseisen waar websites van (semi-)overheidsinstanties aan moeten voldoen. Voelen deze eisen overweldigend en weet je niet waar je moet beginnen met digitale toegankelijkheid? Vraag een quickscan aan en wij controleren jouw website of applicatie op de toegankelijkheid en geven tips om de toegankelijkheid te verbeteren.

   Wat kan je verwachten van de quickscan?

   • De resultaten van een audit van je 3 belangrijkste pagina’s, gebaseerd op de officiële WCAG regels. De belangrijkste pagina's stemmen we samen af.
   • Advies over de belangrijkste verbeterpunten. Het advies komt binnen 1 werkweek je kant op.
   • Een meeting om de resultaten en het advies te bespreken.
   • Meedenken over de vervolgstappen aan de hand van een snelle kosten/baten analyse.

   Op weg naar digitale toegankelijkheid

   Websites en applicaties moeten door iedereen gebruikt kunnen worden. Voor (semi-)overheidsinstanties, zoals woningcorporaties, ziekenhuizen en instellingen voor bijzonder onderwijs, zit hier zelfs een wettelijke verplichting aan verbonden. Digitale toegankelijkheid is voor élke organisatie belangrijk. Een website die digitaal toegankelijk is, wordt beter geïndexeerd door Google. Daarnaast heb je een lagere belasting van de klantenservice, omdat iedereen, ook mensen met een beperking, zelf hun weg kunnen vinden op de website. Wil jij ook een digitaal toegankelijke website? Vraag nu een quickscan aan.

   Collega's voeren quickscan digitale toegankelijkheid uit