Website nijntje wint Media Ukkie Award 2012

De website van nijntje heeft vandaag een Media Ukkie Award 2012 gewonnen, in de categorie Beste Website. De Media Ukkie Award is dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de beste kindermedia in drie categorieën: Televisie, Website en App. 

De awards werden door Maurice de Hond uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Media Ukkie Award voor Beste App en Beste Televisieprogramma werden gewonnen door Job gaat slapen en Sesamstraat. Op basis van een selectie van een vakjury kon het Nederlandse publiek haar stem uitbrengen op de leukste en meest leerzame media voor jonge kinderen. De website van nijntje was in de race met de websites van KRO Kindertijd en Hoelahoep. 

Over de website van nijntje schreef de vakjury: "Ooit begonnen als prentenboekje van Dick Bruna heeft nijntje, het kleine lieve konijntje de wereld en de media veroverd. Ook de multimediale nijntje is een publieksfavoriet gebleven. De website komt daarmee tegemoet aan de behoefte van kinderen actief en participerend bezig te zijn. En met wie doe je dat liever dan je boekenheld. Het kleine handje, getekend door Bruna wijst kinderen de weg op de site en door de grootte van de knoppen kunnen ze trefzeker klikken. Filmpjes kijken, kleuren, memory spelen en verhaaltjes luisteren: het zijn aantrekkelijke en herkenbare activiteiten voor de kleintjes die vele malen herhaald kunnen worden zonder te vervelen."

Netvlies was verantwoordelijk voor het concept, de vormgeving en realisatie van de website. We ontwikkelden deze succesvolle website in opdracht van -en in nauwe samenwerking met- Mercis BV, het bedrijf dat de auteursrechten van Dick Bruna beheert. De website wordt doorlopend verbeterd en geupdate met nieuwe onderdelen. Naast de Nederlandse website ontwikkelden we ook de Japanse en internationale (Engelstalige) websites van nijntje. De website van nijntje werd eerder al genomineerd voor een Dutch Interactive Award, een online vakprijs, en de Gouden @penstaart, de prijs voor beste kinderwebsite van Nederland.