Nu Zakelijk interviewde mij over het beroep Scrummaster

LinkedIn vroeg meer dan 1.100 ouders om aan te geven wat de 10 meest verrassende nieuwe beroepen zijn, waarvan ze nooit gedacht hadden dat hun kind dit zou kunnen worden. Ik werd geïnterviewd over de nummer 10: de Scrummaster.

Als scrummaster van beroep ondersteunt Jeroen Thoolen het scrumproces, een manier om projecten te begeleiden. Het proces wordt vooral gebruikt als de klant of gebruiker nog niet goed weet wat hij wil. 

De rol van Thoolen in de projectmethode is om het proces in goede banen te leiden. "Ik organiseer, geef advies, stuur aan, faciliteer en ben verantwoordelijk voor de voortgangs- en budgetbewaking en klanttevredenheid. Ik ben geen traditionele projectmanager, maar bewaak de spelregels van het scrumproces."

Het beroep scrummaster staat op de laatste plaats van een door Linkedin opgestelde top tien van de meeste verrassende beroepen volgens ouders. De sociale netwerksite stelde de lijst samen naar aanleiding van de Bring in Your Parents Day op 6 november.

"Het scrumproces is een methode voor projecten die een complexe aanpak nodig hebben", vertelt Thoolen in gesprek met NU.nl. Het bedrijf waar hij werkt, internetbureau Netvlies, ontwikkelt webapplicaties. Hiervoor maken ze gebruik van het scrumproces. Overheidsinstanties en bedrijven kunnen Netvlies inhuren als ze hulp willen bij het ontwikkelen hiervan.

Lees het hele interview op Nu Zakelijk