Nieuw werk: Erfschatten van Breda op de kaart

Het Archeologisch Depot Breda liep al een aantal jaren met de droom om een platform te starten waarop inwoners van Breda kunnen struinen door de erfgoedschatten van de stad. Breda heeft een rijke historie welke uitermate geschikt is om te ontsluiten via een online platform. In 2012 raakten we hierover met elkaar in gesprek en direct is er samen met de specialisten van Netvlies geschakeld over de mogelijkheden in lijn met de doelstelling ‘zwerven door Breda’. De uitdagingen lagen op het gebied van:

  • Interactie - Hoe gaan we de gebruiker verleiden om te gaan 'zwerven'?
  • Techniek - Hoe gaan we alle beschikbare data zo efficiënt mogelijk ontsluiten?

Nadat we de randvoorwaarden helder hadden gedefinieerd in een adviesdocument kwam er snel een akkoord om het platform te gaan realiseren. Vervolgens is in zes weken de website middels Scrum ontwikkeld waarbij de klant zeer intensief heeft samengewerkt met het projectteam. Gedurende het traject is ook een speciale kids-versie ontwikkeld welke een apart beheer in het CMS heeft gekregen en qua ontwerp voldoet aan de eisen van de Cultuurwinkel.

Scrummen

Zoals aangegeven hebben we erfgoed.breda.nl middels de Scrum methodiek ontwikkeld. Hierbij heeft de klant gedurende 4 weken bij Netvlies intern gezeten waarbij hij onder andere:

  • Dagelijks de voortgang besprak met het team
  • Al tijdens de realisatie doorlopend het product testte
  • Prioriteiten bijstelde om resources effectief in te zetten

Lees ook: Waarom je als klant een werkplek bij ons op kantoor krijgt »

Qua content heeft de klant de eerste ronde data migratie afgerond en het platform is sinds december 2013 live. Gaandeweg zal het platform verder gevuld gaan worden met content, plaatsbepalingen en afbeeldingen. Samen met Archeologisch Depot Breda gaan we de resultaten monitoren van de website en willen we middels gebruikersonderzoeken kijken hoe we het platform nog verder kunnen optimaliseren in de toekomst.