Netvlies verkozen tot Slimste Bedrijf van Nederland 2012!

Op dinsdag 27 november is Netvlies, samen met 11 andere bedrijven, verkozen tot Slimste Bedrijf van Nederland 2012. De uitreiking vond plaats in het Qurius Inspirience Center in Zaltbommel. 

De titel Slimste Bedrijf van Nederland is dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De prijs is door Syntens Innovatiecentrum in het leven geroepen voor bedrijven die laten zien hoe ze op een innovatieve manier hun organisatie inrichten. Sociale innovatie, waarbij de competenties en talenten van mensen in de eigen organisatie maximaal worden benut, is hierbij het belangrijkste thema. De jury besloot om niet 1 winnaar te kiezen, maar alle twaalf genomineerde bedrijven te laten winnen, onder het mom dat sociale innovatie vele gezichten kent en alle twaalf finalisten op deelgebieden kampioenswaardig waren.

Netvlies werd in oktober genomineerd voor de prijs, omdat we het afgelopen jaar onze organisatie op een vernieuwende en sociale manier ingericht hebben. De uitdaging waar we voor stonden was dat we ondanks onze snelle groei, de snelheid en creativiteit van de organisatie wilden behouden om daarmee maximale toegevoegde waarde te bieden voor onze opdrachtgever. De centrale vraag binnen de organisatie was dan ook hoe we de organisatie konden samenstellen/organiseren dat de passie blijft heersen, vanuit toegevoegde waarde wordt samengewerkt, de organisatie zich dynamisch aanpast naar de vraagstukken van het moment en iedereen zich gewaardeerd voelt.

In samenwerking met een gerenommeerd adviesbureau hebben we een traject doorlopen met alle medewerkers en een nieuw organisatiemodel opgezet, waarbij medewerkers veel vrijheid krijgen en worden beloond op basis van hun meerwaarde en bijdrage aan het succes van Netvlies.  

Bekijk voor meer informatie over hoe we dit gedaan hebben onze case en bovenstaande video, die gemaakt werd naar aanleiding van onze nominatie. 

We zijn er trots op dat deze mooie prestatie is neergezet door onze collega’s Sebastiaan, Sander, Maarten, Jeroen, Johan, Philip, Joey, Kristian, Martijn, Koen, Dennis, Martijn, Richard, Hester, Jeroen, Tomas, Mark, Sven, Michaël, Daan, Sjoerd, Paul, Tjeerd, Marco, Joris, Loreen, Rudy, Dirk, Thomas, Freek, Jochem, Danny, Martin, Hilko, Arthur, Anouk, Cheryl, Erik, Stefan en Martijn!