Netvlies bestaat vandaag 15 jaar en kondigt verhuizing aan!

Precies 15 jaar geleden schreven de toen zestienjarige Jeroen Thoolen, Jos Govaart en Jochem Vlemmix zich in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Netvlies. Volgens diverse media was Netvlies toen het jongste bedrijf van Nederland. Na 15 jaar zit het bedrijf nog altijd in de lift omhoog. De omzet steeg het eerste halfjaar van 2012 met een kwart en we zijn uitgegroeid tot een full service internetbureau waar 40 online talenten dagelijks werken voor een breed scala aan opdrachtgevers. 

Één pand geschikt voor 90 collega’s
Vandaag maken we bekend dat Netvlies medio 2013 zal verhuizen naar een 800 m2 groot pand aan de Bredase Haven. Netvlies is daar momenteel ook gevestigd, maar groeit flink uit haar jasje. Oprichter en mede-eigenaar Jochem Vlemmix licht de keuze voor het nieuwe pand toe: "Momenteel zitten we in 2 kantoren en in ons 'hoofdkantoor’ op de Prinsenkade 7 hebben we nu 6 verschillende ruimtes, verdeeld over 3 verdiepingen. Dit is voor ons verre van ideaal. We werken vaak volgens de scrum-methode. Dat is een methode waarbij onze klant deel uit maakt van het projectteam en samenwerkt aan een goed eindresultaat. Nu moeten onze medewerkers soms 4 keer per jaar verhuizen naar een andere verdieping of een ander pand en dat is niet efficiënt. In het nieuwe pand is er meer ruimte, waardoor we flexibeler zijn in de indeling. Bovendien zal er een grote presentatieruimte aanwezig zijn en biedt het nieuwe pand mogelijkheden voor ons om verder te groeien."

Platte organisatie met veel eigen verantwoordelijkheden
Netvlies groeide het afgelopen jaar niet alleen in omzet maar ook in personeel. Het bedrijf voegde 8 nieuwe mensen aan het team toe waardoor het team nu bestaat uit 40 professionals. Vlemmix heeft een eenvoudige verklaring voor het succes: "We zijn altijd een no-nonsense partij geweest, die verstand van zaken heeft en op een prettige en professionele manier samenwerkt. We zijn in staat gebleken om een organisatie neer te zetten waar zowel klanten als werknemers graag mee verbonden blijven."  

Vlemmix ziet de nabije toekomst van het bedrijf zonnig in: "Maar stilstand is achteruitgang. We hebben niet alleen geïnvesteerd in ons nieuwe kantoorpand en nieuwe mensen maar hebben ook onze organisatie geprofessionaliseerd. In 2011 zijn we met een traject begonnen om de gehele organisatie opnieuw in te richten en meer aan te laten sluiten bij onze lange termijn visie om meer zelfstandigheid en ondernemerschap binnen de organisatie te bereiken. Dit hebben we gedaan met hulp van een extern bureau waarbij de gehele organisatie betrokken is geweest bij het proces. Deze nieuwe indeling legt de ideale basis voor zelfsturende teams. Zo maken we dagelijks onze full service belofte waar en lopen onze mensen vrolijk rond." 

Infographic '15 jaar Netvlies'
Ter ere van ons 15-jarig bestaan hebben we een infographic gemaakt waarin de belangrijkste gebeurtenissen van Netvlies en internet samenkomen.