Volgende case:
Reinier van Arkel Groep

Primair Huisartsenposten


Introductie

Primair Huisartsenposten is een bijzondere samenwerking van tien huisartsenposten in Midden-Nederland. Samen verzorgen deze posten de spoedeisende huisartsenhulp in een verzorgingsgebied van 1,5 miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste eerstelijns zorginstellingen in Nederland.

Netvlies heeft voor Primair Huisartsenposten een corporate website en intranet ontwikkeld en was medeverantwoordelijk voor het (online) strategisch kader en eindverantwoordelijk voor de interactie en realisatie van beide platformen. Dit deden we in nauwe samenwerking met Smidswater, het communicatiebureau van Primair Huisartsenposten, dat tevens de vormgeving voor haar rekening heeft genomen.

De Opdracht
De realisatie van een gezamenlijke corporate website en intranet om zowel extern als intern belangrijke informatie uniform en overzichtelijk beschikbaar te maken.

De Oplossing
Met de nieuwe corporate website treden de huisartsenposten uniform naar buiten. Centraal staat daarnaast dat bezoekers uit het gehele verzorgingsgebied snel en eenvoudig informatie kunnen vinden over (spoedeisende) zorg buiten de reguliere eerstelijns medische zorg.

Dankzij het intranet is ook voor de medewerkers alle benodigde informatie online en gecentraliseerd beschikbaar. Zo krijgt men na het inloggen specifieke inhoud die hoort bij de functie en locatie van degene die ingelogd is. Daarnaast is uiteraard voor iedereen algemene informatie beschikbaar en functioneert het intranet als ontmoetingsplaats voor de organisatie waar men eenvoudig zaken als protocollen, instructies, handleidingen en andere documenten kan vinden.

Tevens zijn er in het intranet koppelingen gemaakt met andere applicaties, zoals roosters en medewerkersgegevens. Binnenkort begint de tweede fase waarin extra functionaliteiten zoals de HR servicedesk en een managementomgeving worden opgezet.

Het Resultaat
Het intranet is niet publiekelijk toegankelijk, maar de nieuwe website van Primair Huisartsenposten kan worden bekeken op www.primair-hap.nl

Heeft u interesse in een corporate website of een intranet?