Volgende case:
Reinier van Arkel Groep

Coopr

De Vraag 

Coopr is een eigentijds PR-bureau, gevestigd in Rotterdam. In de korte tijd dat het bestaat, heeft Coopr zowel nationaal als internationaal naam gemaakt.

De online blog en aanwezigheid in sociale media hebben een belangrijke rol gespeeld in de online profilering. De verdere groei van de organisatie vraagt om een nieuwe site, waar de kracht van het bureau beter tot zijn recht komt dan op de oude site het geval was. Coopr gaf daarnaast aan dat het de time on site graag wilde verbeteren. Netvlies is gevraagd om een site te ontwikkelen die hieraan voldoet.

Omschrijving

Uitdaging was om van een site die voorheen vooral draaide om een blog, een corporate site te maken met behoud van de sterke redactionele formule van de blog. Voor de nieuwe site is gekozen voor een stakker design. Hierbij is gebruik gemaakt van grote visuals, verschillende tekstblokken en een duidelijke navigatiestructuur. Naast de blog komen de diensten, de events en cases duidelijk naar voren. Dit alles is gemakkelijk te beheren met behulp van het CMS van Netvlies. Andere uitdaging was om de grote hoeveelheid content van de oude site over te zetten zonder verlies van SEO positie. Hier moest bij de migratie rekening mee gehouden worden, zeker omdat het niet enkel ging om corporate informatie, maar ook ruim 700 blogs. De migratie is succesvol verlopen waarbij de vindbaarheid van Google behouden is. Daarbij is de time on site verbeterd door een betere en meer overzichtelijke structuur en het gebruik van deeplinks naar relevante content.

Jos Govaart, directeur en mede-oprichter Coopr: “Netvlies heeft continu meegedacht over hoe bepaalde wensen omgezet konden worden naar een functionele website. Het eerste ontwerpvoorstel was gelijk in de goede richting en zorgde ervoor dat de site drie dagen eerder online ging dan dat de planning aangaf. Het resultaat is een professionelere uitstraling, waarbij we het sociale karakter van de blog hebben kunnen behouden. Voor de bezoeker is direct duidelijk dat Coopr een PR bureau is, met een interessant PR blog.

Het Resultaat

• Overzichtelijke website met professionele uitstraling
• Mogelijkheid voor interactiviteit
• Behoud en verbeterde vindbaarheid via Google
• Bezoekers blijven langer op de site en bezoeken meer pagina’s

Bekijk de website op www.coopr.nl


Heeft u interesse in een corporate website? Bekijk dan onze speciale websitespagina.