Volgende case:
Reinier van Arkel Groep

Troep in Breda

In opdracht van de dienst Afvalservice van de Gemeente Breda, ontwikkelde Netvlies de website TroepinBreda. De website is een aanvulling op het lespakket dat Afvalservice aanbiedt aan Bredase basisscholen.
De website is geheel geanimeerd en heeft een ingang voor kinderen van 4 tot 8 jaar en voor kinderen van 9 tot 12 jaar. We ontwikkelden twee interactieve omgevingen, een digitale stad en een gezinswoning, waarin kinderen spelenderwijs meer te weten komen over afvalverwerking.

 

In december 2007 werd bekend dat de door Netvlies gemaakte site TroepinBreda.nl één van de negen genomineerde sites was voor de Gouden Apenstaart, de prijs voor de beste kinderwebsite van Nederland. 
De prijs is eind januari 2008 uitgereikt aan de website KRO Kindertijd. Over TroepinBreda.nl, die de prijs dus helaas niet binnensleepte, was de jury wel erg enthousiast:

 

"Troep in Breda is een opmerkelijk goed geslaagd project van de gemeente Breda. Er wordt op een goede manier rekening gehouden met verschillende doelgroepen, duidelijk aangegeven op de beginpagina. Informatie is goed te vinden, er is een goed zichtbare button voor contactinformatie. De vormgeving, het muziekje, de spelletjes, het heeft iets ouderwets knulligs, maar wel op een leuke manier. Voor kinderen, die wellicht niet uit zichzelf geïnformeerd willen worden over de vuilverwerking in een stad, biedt de website een aantrekkelijke combinatie van spelen, kijken en geïnformeerd worden."

 

Netvlies heeft met veel plezier samengewerkt met de gemeente bij de totstandkoming van dit project en we zijn erg trots op het resultaat.

 

www.TroepinBreda.nl