Volgende case:
Reinier van Arkel Groep

Kober Groep

Introductie

De Kober groep is een innovatieve organisatie voor leuke en uiterst professionele kinderopvang in West-Brabant.

De organisatie bestaat uit kindercentra, gastouderopvang, kinderlunch (overblijven op basisscholen) en zakelijke dienstverlening (evenementenopvang en bedrijfsadvisering) op meer dan 150 locaties. De Kober groep is hiermee de grootste aanbieder van kinderopvang in West-Brabant.

Netvlies mocht voor de Kober groep de nieuwe website ontwikkelen en was hierbij verantwoordelijk voor de interactie (adviestraject), vormgeving en technische realisatie.

De Opdracht
Het doel van de nieuwe website is drieledig:

  • Informeren en service verlenen
  • Leads genereren (inschrijvingen)
  • Het Kober gevoel overbrengen en bevestigen: een vertrouwde, innovatieve organisatie met diensten voor kinderen van 0 t/m de basisschool

De Oplossing

In de eerste plaats ondersteunt het nieuwe design de drie doelen van de Kober website.

Dankzij de duidelijke navigatie en heldere lay-out vindt de bezoeker snel de informatie die hij of zij zoekt. Door het gebruik van foto’s van kinderen en speelse elementen op de website komt de Kober uitstraling goed tot zijn recht.

En met duidelijke links en formulieren is het eenvoudig voor bezoekers om zich aan te melden of in te schrijven.

Daarnaast is er ook een speciale mobiele versie van de website gemaakt, zodat deze ook optimaal te bekijken is vanaf mobiele apparaten. Omdat de Kober Groep meer dan 150 locaties heeft in West-Brabant is er een Google maps integratie gemaakt zodat bezoekers gemakkelijk de dichtstbijzijnde vestiging kunnen vinden. Verder bevat de website o.a. een overzicht met actuele vacatures van waaruit men online kan solliciteren en worden veelgestelde vragen beantwoord.

Momenteel wordt door Netvlies en de Kober groep nog hard gewerkt aan een intranet voor werknemers en Mijn Kober, waarop ouders in kunnen loggen om bepaalde informatie eenvoudig te kunnen raadplegen.

Het Resultaat

Zoals in een positieve recensie van BN/De Stem te lezen is: de site van Kober oogt weer jong; fris en fruitig zelfs. En ook directeur Walter Bakx is enorm blij met nieuwe uiterlijk: "Ik ben erg trots dat de nieuwe site de lucht in is, en dan met name de mobiele website. Ik doe tegenwoordig bijna alles op mijn mobiel."

Bekijk zelf het resultaat op www.kober.nl of mobiel op http://m.kober.nl